Return Share
Descobrim la Venaria Reale de Torino
Descobrim la Venaria Reale de Torino
Compartir Post

Acabem d’iniciar un viatge pel nord d’Itàlia, que ens durà a conèixer una de les dinasties més importants d’Itàlia, La Casa de Savoia. Aquesta família noble que va tenir el seu solar al Ducat de Savoia, al segle XIX i segle XX va arribar a ostentar les corones del Regne d’Itàlia (1861 -1946) i del Regne d’Espanya (1871-1873). Durant l’itinerari, podrem visitar una de les seves residències més espectaculars, El Castell de Venària.

El Castell de Venària (Reggia di Venaria Reale en italià) és un gran complex situat als afores de Torí. L’espectacular edifici té una superfície de 80.000 m² i els seus fantàstics  jardins s’estenen al llarg de 50 hectàrees, fet que el converteix en una autèntica obra mestra arquitectònica i paisatgista. El castell, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1997, va obrir les portes al públic el 2007 després de convertir-se en el complex restaurat més important del patrimoni cultural europeu.

L’edifici monumental acull algunes de les màximes expressions de l’art barroc universal, com els magnífics ornaments de la Sala de Diana, a càrrec d’Amedeo di Castellamonte. La Capella de Sant Humbert, obra de Filippo Juvarra, també mereix una menció especial, sobretot per l’imponent altar major de Giovanni Baratta i per les Escuderies Juvarrianes.

Actualment, el castell és escenari d’un “projecte cultural permanent” que ofereix als visitants una experiència de 360º que els ofereix l’oportunitat de conèixer i entendre el patrimoni històric i natural d’Itàlia. A més de visitar el palau i les seves obres mestres, podrem accedir als jardins, lo antic i modern conviuen en harmonia, amb assentaments arqueològics que s’alternen i complementen amb obres contemporànies.

 

Pots seguir llegint més articles culturals fent clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar