Preguntes Freqüents

 

El Centre Europeu de Barcelona és un Centre Cultural, fundat l’any 1977, especialitzat en l’organització d’activitats, viatges i programes culturals i educatius, amb Professors i Guies Experts. Som una organització apassionada en la Divulgació del Patrimoni Cultural i Natural, orientada a les persones i a l’excel·lència en el servei. Alhora, fomentem espais per gaudir d’un bon ambient d’Amistat i Cultura, entre tots els participants.

L’única finalitat del Centre Europeu de Barcelona és que les persones participants gaudeixin de l’organització de visites, excursions, viatges culturals, sortides i activitats per divulgar l’art, la història, el patrimoni i els diversos aspectes de la natura i geografia del nostre País i d’Europa. És una entitat privada i autònoma sense cap filiació política ni religiosa, que es finança gràcies als seus associats i participants.

Et convidem a participar. Trobaràs un bon ambient i activitats i sortides culturals molt interessants. 

Vine a les nostres oficines i et donarem més informació. Recorda que cada dijous a les 19 h fem una sessió informativa amb audiovisuals per conèixer el Centre i les activitats. Places limitades. Recomanem reservar.

El nostre Programa d’Activitats està format principalment per:

 1. Activitats Culturals per Barcelona, on s’inclouen visites a Museus, Passejades, Cursos i Cicles Culturals.
 2. Excursions i Visites en autocar d’un dia, o d’un matí per les comarques i paisatges de Catalunya.
 3. Viatges Culturals i Educatius per Catalunya, el sud de França, Espanya i Europa.

Aquestes sortides estan organitzades segons la seva temática: Art, Història, Natura..etc..

Totes les activitats i excursions estan sempre actualitzades a la nostra web Programa Activitats i Excursions

Els viatges es troben sempre publicats a al Programa de Viatges

Alguns exemples de sortides del nostre Programa:

 • Visita al MNAC: Renaixement i Art Barroc.
 • Cicle Descobrir Barcelona: la Ruta de l’Escultor Llimona.
 • Visita al Museu Marès i el Barri Gòtic.
 • Passejada cultural pel barri d’Horta.
 • Excursió Cultural en autocar: Art Romànic a l’Alt Empordà.
 • Excursió de Natura en autocar: Els boscos del Montnegre i el Montseny.
 • Excursió de Jardins i Paisatges en autocar: Els camins de ronda i jardins de la Costa Brava.
 • Viatge Cultural de 2 dies: Occitània, el Vallespir i el Rosselló.
 • Viatge Cultural de 3 dies: El Périgord i els pobles medievals de la Dordogne.
 • Viatge Cultural de 8 dies: La Selva Negra Alemanya i Alsàcia.
 • Viatge de Natura de 7 dies: Les Illes Açores.
 • Visites a Ciutats de 4 dies: Bruges i Flandes.
 • etc…

Totes les activitats, excursions i viatges culturals van sempre acompanyats de Professors experts i Guies especialitzats. A més, cada any, s’afegeixen novetats al Programa, ja que el nostre equip d’organització dissenya noves rutes, excursions i sortides pels associats i participants.


NOTA: Cada dijous a les 19 h fem una sessió informativa amb projecció d’audiovisuals per conèixer el Centre i informar de les activitats. Et convidem a participar. Places limitades. Recomanem reservar.

Els participants a les nostres activitats són persones actives especialment interessades en temes educatius i culturals, amb l’afició de viatjar, conèixer l’art i la història, fer excursions, visitar ciutats i museus, conèixer països i nous llocs, etc.

L’assistència a aquestes activitats permet, a més, fer noves amistats amb les mateixes inquietuds, aficions i interessos culturals. Poden participar totes les persones interessades. No obstant això, les activitats i excursions no son adequades per a PMR, persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats per caminar, viatjar,… etc.

Et convidem a participar. Trobaràs un bon ambient i activitats i sortides molt interessants.

Les activitats culturals i excursions del Centre Europeu són actives i requereixen un estat físic saludable que permeti caminar, passejar, estar de peu durant una bona estona, pujar escales, etc… alhora també es requereix que els participants no tinguin cap afectació a la seva mobilitat personal, no pateixin cap malaltia auto-limitant (vertigens, afectacions cardio-respiratòries,etc…) i/o limitants del normal desenvolupament d’una activitat en grup, i/o persones que requereixin una atenció especial dels guies i professors del Centre. En cas que responguis afirmativament en alguna d’aquests punts, preguem ens contactis per avaluar la teva situació personal i trobar la millor proposta per a tu. En el moment de l’Alta, el nou Soci/a declara i signa una clausula d’auto-responsabilitat sobre el seu Estat Físic. En cas necessari, l’organització podria requerir en el moment de l’Alta un informe mèdic d’aptitud física per a la participació com a Soci/a en el Centre Europeu.

En la fitxa web de l’Activitat al Programa pots trobar l’hora i el punt de sortida en la pestanya informativa “Punt de Trobada“. (Més Info > Punt de Trobada)

En les Excursions i Viatges en Autocar el punt de sortida sempre és el mateix: Muntaner 213 (entre Av.Diagonal i Londres).

Com a deferència cap als Participants, es programen diferents punts de parada alternatius secundaris per la ciutat seguint aquest ordre:

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Av.Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom).
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  i Renfe, Fabra i Puig. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

A les excursions d’un dia no es programen punts de parada alternatius. Als Viatges Culturals (+ 2 dies) hi ha punts de parada alternatius per Catalunya, cal consultar el programa especific de cada viatge.


Es recorda als participants la Normativa vigent sobre els Seients a l’Autocar:

 • Els seients s’assignen segons ordre d’arribada al punt de sortida inicial (Muntaner 213).
 • No es pot reservar seients a excepció del seient contigu per un amic o amiga que puja en una parada secundaria.
 • En el cas dels Viatges Culturals les persones que comparteixen habitació doble han de compartir fila de seient a l’autocar.
 • Un cop escollit el seient, aquest es mantindrà tot al llarg de la sortida, excepte acord mutu entre els passatgers.
 • Es demana amablement a tots els participants que en el cas que una parella o amics o amigues quedin “desaparellats” en l’autocar, es pugui cedir la plaça i així fer del viatge una experiència plaent per tothom.
 • No és possible incorporar-se a una excursió amb vehicle privat o en un indret fora dels Punts de Parada oficials.

Les activitats, sortides, cursets, viatges i excursions són sempre dirigides i acompanyades per Professors especialitzats, llicenciats en Art, Història, Biologia, Arquitectura, … Guies oficials de Catalunya, Monitors titulats en excursionisme i muntanya i Responsables del Centre Europeu, així com per Guies Locals, que proporcionen completes explicacions de tots els indrets, paratges, museus i zones que es visiten. Totes les excursions i els viatges van acompanyats per un mínim de 2 professors o guies per garantir un servei elevat i explicacions culturals variades.

Els Viatges de + 2 dies, en els que hi ha hotels, tenen condicions diferenciades i preguntes especifiques:

 • Pagament de la Reserva.
 • Condicions de Cancel·lació.
 • Documentació, etc…

que et convidem a consultar, clica aquí:

Preguntes Freqüents Viatges

Les excursions, caminades i passejades de Natura, Senderisme i Marxa Nòrdica tenen un nivell assequible i normal per a qualsevol persona acostumada a caminar per la muntanya i la ciutat o aficionada a l’excursionisme. Son caminades senzilles i agradables per la muntanya, els espais rurals i els parcs naturals. Totes tenen un component cultural, ja que es complementen amb visites i explicacions d’art, història, medi ambient, natura, ecologia, geografia, etc … Cal consultar el programa detallat de cada activitat, on s’expliquen les característiques, les distàncies i el nivell de la sortida.

En general, l’objectiu és sempre didàctic i divulgatiu i no es fa cap activitat competitiva, complicada, difícil o perillosa, sinó simplement caminar i passejar per senders i espais naturals per a gaudir de la natura i del paisatge, en un ambient d’amistat entre tots els participants. Cal però llegir l’apartat “Estat físic” i complir amb els condicionants de participació, mobilitat reduïda, malàlties auto-limitants (vertigens, afectacions cardio-respiratòries, etc…) i/o limitants a l’afectació normal d’una activitat de grup.

No es necessari disposar de vehicle privat per participar en les sortides i excursions. A les sortides i visites culturals per Barcelona hi anem passejant o utilitzem el metro i els trens de rodalies.

Quan efectuem viatges curts o de mitjana distància, el medi de transport utilitzat normalment es l’autocar privat. Els vehicles són moderns i confortables, amb xofers habituals i de confiança, i amb punts de recollida distribuïts per la ciutat de Barcelona. Freqüentment utilitzem també ferrocarrils, funiculars i telefèrics per accedir als parcs naturals i als paisatges de muntanya.

En els viatges de llarga distància, el medi de transport habitual es l’avió o els trens AV i després continuem les visites en autocar.


Nota Important: No s’efectuen excursions o sortides en cotxes particulars i tampoc és possible incorporar-se a una excursió amb vehicle privat o en un indret fora dels Punts de Parada oficials.

El Club Cultural Centre Europeu, és el programa de Socis i Sòcies del Centre Europeu, on gaudiràs en exclusiva de tot el Programa, amb moltes activitats i sortides gratuïtes, preus reduïts i avantatges especials, i un espai de lleure cultural on fer nous amics. Consulta tots els avantatges de ser Soci/a!

Les persones poden inscriure’s i donar-se d’alta o de baixa del Centre quan ho desitgin, sense cap compromís. Així mateix, no hi ha cap obligació de participar en viatges i excursions.

Si desitges associar-te, t’informem que es paga una matrícula d’inscripció de 20 € (una sola vegada en ingressar), i la quota es només de 12 € al mes (Veure +info aquí). Pots iniciar la sol·licitud d’inscripció seguint aquest enllaç: Fer inscripció.

Pots donar-te de baixa quan vulguis sense cap compromís.

Si desitges venir puntualment, pots fer-ho pagant un suplement en qualsevol dels Viatges Culturals, i en determinades activitats on la participació és oberta a no associats.


Et convidem a participar en las activitats del Centre Europeu de Barcelona. Trobaràs un bon ambient, amb sortides culturals molt interessants i ampliaràs el teu cercle de noves amistats i relacions.

La millor manera d’assabentar-te del que passa al Centre és integrante a la newsletter. Contacta i t’hi afegirem! … I si ens vols venir a conèixer personalment demana cita prèvia a la nostra seu de Barcelona. T’informarem sense cap compromís.

Cada dijous a les 19 h fem una sessió informativa amb projecció d’audiovisuals per conèixer el Centre i informar de les pròximes activitats. Et convidem a participar. Places limitades. Recomanem reservar.


 

Per apuntar-te a qualsevol activitat o viatge cal estar prèviament inscrit. El procés d’inscripció és digital i es fa des de la pàgina web del Programa d’Activitats, o de des del Programa de Viatges un cop allà:

 1. Fes clic a “Reservar” al viatge o activitat desitjada.
 2. Omple el formulari amb les teves dades.
 3. Des d’Oficina aprovarem la teva inscripció i t’enviarem un correu electrònic de “Confirmació de Reserva
 4. En el cas que s’hagi de fer algun pagament, en el correu “Confirmació de Reserva” rebràs un enllaç segur per fer fer el pagament online amb targeta
 5. El pagament ha de realitzar-se en els 4 dies posteriors a la Confirmació de Reserva.

Important

 • Tots els participants han d’estar pre-inscrits a la Llista de Participants. No es permet la presentació espontanea, això és sense “Confirmació de Reserva”.
 • Els pagaments s’han de realitzar en el termini de 4 dies des de l’aprovació i Confirmació de Reserva.

Més Info:

Per fer pagaments amb targeta VISA o MASTERCARD:

L’enllaç de Pagament et redirigirà a la passarel·la de pagament segur de “CaixaBank“, i allà hauràs d’introduir les dades de la teva targeta. Recorda que es possible que el teu banc t’envií un Codi de Seguretat al teu mòbil per completar el pagament.


Per fer pagaments per transferència o ingrès bancari:

Clica aquí:  Pagaments per BANC

Accedeix a l’enllaç a la pàgina dedicada a les:

Condicions Generals – Pagaments – Cancel·lacions – Assegurances

Accedeix a l’enllaç a la pàgina dedicada a les:

Normatives i Consells de Participació

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar