Normatives i Consells de Participaci贸

El Centre Europeu de Barcelona 茅s una entitat que organitza durant tot l’any nombroses activitats culturals, com visites d’art i hist貌ria, itineraris tem脿tics, visites a museus i exposicions, excursions, sortides de natura, visites a ciutats, viatges educatius, etc. sempre acompanyats amb Professors i Guies Culturals especialitzats. Per participar en una activitat, viatge o excursi贸 cal sempre apuntar-s鈥檋i amb anticipaci贸 suficient ja que les places s贸n limitades.

Els Participants accepten i es comprometen a acceptar i seguir les normatives indicades aqu铆 i a totes aquelles indicacions addicionals dels Guies i Professors durant les activitats i viatges, que sempre s贸n preses en benefici de la seguretat i organitzaci贸 de tot el grup.

Participant; el soci, viatger i/o participant ha llegit, ent猫s i acceptat la descripci贸 del Programa, i totes les normatives que all脿 s’hi indiquin. Tots els programes detallats estan sempre publicats a Programa-Calendari聽

脡s molt important complir amb tots els horaris i normatives establertes pels Professors i Guies en les diverses activitats. Per respecte als altres participants del grup, els participants han d鈥檕bservar una estricta聽puntualitat, tant a les hores de sortida com durant les parades i visites.

Els participants han de guardar el respecte degut als Professors i Guies i als altres membres del grup, aix铆 com observar una conducta i actitud que no perjudiqui el normal desenvolupament del viatge i de les activitats. La infracci贸 greu d’aquests deures faculta l’organitzaci贸 per resoldre i anul路lar el contracte d’un viatge combinat, o b茅 donar de baixa al participant d鈥檜na determinada activitat.

L鈥檕rganitzaci贸 es聽reserva el dret d鈥檃dmissi贸, i pot excloure de l鈥檃ssist猫ncia a una activitat determinada, o donar de baixa d鈥檜na excursi贸 o viatge i/o denegar la possiblitat de reserves futures a aquella persona que incompleixi o hagi incomplert les normatives de seguretat i comportament. Entre d’altres es destaquen:

 • Incomplir les normatives i consells establerts per la Organitzaci贸 i Direcci贸 del Centre Europeu.
 • Faltar a l’acatement de les instruccions dels Guies i Conductors.
 • Faltar al respecte dels Guies, Conductors, treballadors del Centre i/o companys de viatge, i qualsevol prestatari de viatge, com empleats d’hotel, cambrers, guies locals, etc…
 • Assetgin o actu茂n de forma violenta o agressiva verbal o f铆sicament. Mostrin objectes o roba que inciti a la viol猫ncia, racisme o xenof貌bia.
 • Tinguin faltes reiterades de puntualitat.
 • Realitzin impagaments de despeses particulars o hagin realitzats substraccions a companys de viatge, aix铆 com hotels, restaurants, etc..
 • Faltin a la seva higiene personal. No portin cal莽at o vestuari adequat.
 • Tinguin qualsevol actitud, conducta, o estat f铆sic que pugui perjudicar i/o actui en contra dels interessos de la resta de viatgers, dels guies, del grup, del normal funcionament d’un viatge i/o de la organitzaci贸 i direcci贸 del Centre Europeu.

En casos de viol猫ncia f铆sica-verbal o assetjament, el Centre Europeu disposa d’un protocol especific en el que s’expulsa al participant i av铆s immediat a les autoritats.

Les activitats no s贸n adequades ni estan preparades per a persones amb mobilitat redu茂da (PMR) o que per la seva situaci贸 personal necessitin una atenci贸 individualitzada.

Per motius organitzatius, de conviv猫ncia en grup i seguretat, no es permet portar mascotes ni animals de companyia a les activitats, excursions i/o viatges.

La no utilitzaci贸 per part d鈥檃lgun participant d鈥檃lgun servei o mitj脿 de transport incl貌s en el preu d鈥檜na excursi贸 o viatge, no d贸na dret a cap devoluci贸.

Els viatges i excursions es realitzaran amb un m铆nim de 20 inscrits.

Al Centre Europeu t’informem que disposem de diversos Protocols d’Incid猫ncies i Prevenci贸. El nostre equip de guies est脿 format per aplicar-los en cas necessari:

 • Protocol de Prevenci贸 d’Incid猫ncies:

-> Resum: es reserva el dret d鈥檃dmissi贸 i es pot excloure de l鈥檃ssist猫ncia , o donar de baixa d鈥檜na excursi贸 o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de comportament, conviv猫ncia, seguretat o vestuari.

 • Protocol d’Actuaci贸 en cas d’Incid猫ncia:

-> Resum: Av铆s immediat al 112 + suport i acompanyament dels Guies.

 • Protocol d’Actuaci贸 en cas d’Agressi贸 Sexual i/o Assetjament:

-> Resum: Av铆s immediat al 112 + suport i acompanyament dels Guies i expulsi贸 immediata agressor/a.

Les persones participants no han de tenir cap limitaci贸 a la seva mobilitat personal, ni patir cap malaltia limitant que pugui afectar la normal realitzaci贸 de les activitats en grup (com afeccions cardiorespirat貌ries, etc…).

At猫s a que els Guies i Professors no poden donar ni estan formats per fer-ho, una atenci贸 especial ni indivualitzada, les activitats del Centre no s贸n adequades per a PMR (persones amb mobilitat redu茂da) o persones amb mal脿lties limitants.

Per participar en totes les activitats i viatges, cal portar sempre un vestuari c貌mode i adient, i sobretot un聽cal莽at antilliscant, esportiu o de muntanya, apropiat per viatjar i moure鈥檚 sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural. Es recomana que subjecti be el peu i el turmell per evitar possibles accidents, com caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits.

D鈥檃ltra banda, cal sempre preveure la possibilitat de canvis meteorol貌gics imprevistos i que en alguns llocs o paratges de muntanya hi hagi聽temperatures diferents, amb la possibilitat de pluges i tempestes, i per aix貌 es recomanable portar roba adequada, paraig眉es o impermeable, protecci贸 solar, farmaciola, 鈥 etc.

Cada participant 茅s responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per aix貌 ha de聽controlar i vigilar聽en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, aeroports, estacions, etc. Per les excursions di脿ries 茅s recomanable portar una motxilla c貌moda i no bosses de m脿 o maletins.

Les sortides que es desenvolupen al medi natural (Natura, Marxa N貌rdica i Senderisme) tenen una normatives addicionals pel que fa al vestuari, alimentaci贸 i seguretat i estat f铆sic dels participants.

Recomanem llegir infograf铆a: Recomanacions Natura i Medi Natural

Cal llegir el Programa detallat de cada sortida. Incloent les dades t猫cniques i l’equipament necessari. Les normatives generals s贸n les seg眉ents.

Equipament i preparaci贸:

 • Hidrataci贸: cal portar un m铆nim de 1.5l d鈥檃igua
 • Alimentaci贸:聽cal portar聽pica-pica energ猫tic per si cal un refor莽 durant la caminada, fruits secs naturals sense tractar (ametlles, avellanes, nous鈥), fruita natural (pl脿tan, poma, pera..), barretes energ猫tiques鈥 + Picnic si aix铆 ho indica
 • Equipament m铆nim:
  • Cal莽at espec铆fic de muntanya.
  • Ulleres de sol i barret.
  • Roba d鈥檃bric.
  • Impermeable/capelina.
  • Motxilla i roba c貌mode.
 • Estat f铆sic: s贸n activitats no exigents ni competitives per貌 cal estar amb un m铆nim de forma f铆sica, i habituat a caminar, pujar escales, estar de peu… Sempre cal llegir les dades t猫cniques. Explican’ns el teu cas i consulta’ns en cas de dubte.

 

Normalment a les excursions i sortides d’un dia en autocar es deixa temps disponible al migdia en alguna ciutat o poblaci贸 que disposi de restaurants, bars i serveis per poder realitzar lliurement el dinar. Tot i aix貌, en algunes sortides es realitzen dinars en restaurants pr猫viament reservats per a tot el grup. En determinades excursions i especialment en les rutes de senderisme, natura i marxa n貌rdica cal portar el dinar de casa, tipus p铆cnic, ja que es menjar脿 al camp o en zones rurals. Tot aix貌 s’indica als programes detallats de cada sortida.

Durant els viatges de mitjana i llarga dist脿ncia (amb hotels) sempre es procura donar la major llibertat possible pels 脿pats dels participants, per tal de donar prioritat a les visites i activitats. Als programes detallats de cada viatge s’indica el sistema de menjars, MP (mitja pensi贸), PC (pensi贸 completa) o AD (allotjament i esmorzar-bufet), depenent de l’hotel, situaci贸 i lloc. En molts viatges i per evitar els estrictes horaris dels hotels i poder gaudir del temps lliure, habitualment el r猫gim escollit als hotels 茅s el d’AD. En conseq眉猫ncia, no s’inclouen els dinars i sopars, que s’efectuen lliurement a les diverses ciutats i poblacions que visitem, sense cap problema. En tots aquests llocs tur铆stics hi ha gran varietat de restaurants, autoserveis, bars, cafeteries, etc. A m茅s, els Professors i Guies informen i assessoren al respecte.

S’intenta que tots els hotels contractats siguin confortables, c猫ntrics i de bona qualitat, habitualment de 3-4 estrelles. Normalment, les habitacions s贸n dobles (amb 2 llits separats tipus Twin o un llit gran). El nombre d’habitacions individuals 茅s generalment molt limitat i per aix貌 s’han de sol路licitar en el moment de fer la inscripci贸, i no posteriorment. En cas de demanar una habitaci贸 individual, els hotels sol路liciten un suplement, que a vegades pot ser elevat.

Les persones que viatgen soles poden optar entre disposar d’una habitaci贸 individual, pagant el suplement corresponent, o sol路licitar la reserva 鈥Compartint habitaci贸鈥 amb una altra persona del grup i del mateix sexe en situaci贸 similar. Si altres participants al viatge tamb茅 ho han sol路licitat, es facilitar脿 l’acomodaci贸 compartida en habitaci贸 doble, tipus Twin amb 2 llits separats. En cas que finalment no hi hagi ning煤 鈥渁 compartir鈥 caldr脿 abonar el suplement individual.

En cas que es decideixi compartir habitaci贸 amb una altra persona s’ent茅n que ha estat per mutu acord i que cadascuna assumeix la responsabilitat econ貌mica proporcional de les despeses que es poguessin produir, com suplements de minibar, rentat, tel猫fons i altres possibles serveis del hotel. L’ag猫ncia organitzadora no assumeix cap responsabilitat en cas de disparitat de criteris o incompatibilitats en la conviv猫ncia entre les persones que comparteixen l’habitaci贸.

A tots els viatges, excursions i activitats cal portar la documentaci贸 necess脿ria (DNI / Passaport, no caducats). En els viatges internacionals i per raons de seguretat es recomanable portar ambd贸s documents i en llocs separats. En tots els nostres viatges i sortides de 聽2 贸 m茅s dies聽de durada incloem en el preu una聽Asseguran莽a聽sanit脿ria聽b脿sica i per aix貌 no cal tenir cap preocupaci贸 al respecte. (Consulteu el full de Condicions Generals i Assegurances). No obstant aix貌, i a fi d鈥檃gilitzar els possibles tr脿mits recomanem portar tamb茅 la聽Targeta Sanit脿ria Europea, que es pot demanar a l鈥橧NSS i la documentaci贸 de les possibles m煤tues privades. Respecte a la moneda 茅s aconsellable portar efectiu en euros, moneda local (si s鈥檈scau) i tamb茅 alguna targeta tipus VISA.

En els viatges culturals del Centre Europeu聽NO hi han excursions facultatives. Totes les sortides i excursions en el nostre autocar son sempre incloses en el preu i per aix貌 no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

Respecte a les possibles visites opcionals a museus, monuments, castells, coves, espectacles, funiculars, trens, vaixells, etc. i a fi de garantir la flexibilitat de la participaci贸 i la possibilitat de canvis per circumstancies meteorol貌giques o altres causes alienes, el pagament de les entrades es fa directament al lloc de visita. En general son imports molt petits. No obstant aix貌, sempre procurem gestionar, si es possible,聽descomptes聽i聽preus redu茂ts de grup. Tanmateix els viatges particulars o en grup en transports p煤blics, metro, bus, tramvies, taxis, etc. es paguen directament al lloc.

Les activitats i viatges es realitzen sempre amb els聽horaris indicats聽i segons el programa oficial previst, independentment de les condicions climatol貌giques dels dies anteriors o del moment de la sortida. L鈥檈xperi猫ncia de molts anys ens indica que encara que en el moment de la sortida a Barcelona plogui o les condicions meteorol貌giques siguin adverses, aquestes poden ser totalment diferents en el lloc de visita. I en el sup貌sit que aquestes condicions no milloressin, sempre es recorre a聽activitats alternatives.

Els autocars que utilitzem en les excursions i viatges s贸n confortables i moderns i disposen d鈥檃ire condicionat, m煤sica ambient, v铆deo, etc. S贸n condu茂ts per xofers habituals, experts i de confian莽a.

Normalment, no es reserven seients concrets en els autocars, trens, vaixells, etc. per tal que cada participant pugui situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Cada persona selecciona el seu seient, a mida que per ordre d鈥檃rribada, puja al vehicle. Les persones que comparteixen habitaci贸 tenen que compartir fila de seient.

En el cas que en determinats viatges els seients vagin numerats, l鈥檃ssignaci贸 es far脿 en el moment de la reserva i pagament, d鈥檃cord amb l鈥檕rdre d鈥檌nscripci贸 i les peticions dels interessats. Les places es mantenen聽fixes聽durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l鈥檌nterior dels autocars i medis de transport no es permet fumar ni menjar. L鈥櫭簊 del cintur贸 de seguretat 茅s obligatori.

En els viatges en avi贸 o trens AVE cal complir estrictament els horaris indicats per als tr脿mits de facturaci贸 i embarcament. Els passatgers han de complir les normatives oficials de mides i pes d’equipatges i el transport d’objectes. Consulteu la web de cada companyia. L’organitzaci贸 no es pot responsabilitzar de les conseq眉猫ncies i perjudicis ocasionats a aquelles persones que no respectin els horaris i les normatives.

Els organitzadors es reserven la possibilitat de聽modificar聽els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorol貌gica, de seguretat o de for莽a major ho justifica, i sempre en benefici del聽benestar i la seguretat聽dels participants.聽Els organitzadors no poden fer-se c脿rrec de les incid猫ncies i despeses econ貌miques originades durant els viatges i sortides per motius de for莽a major, per circumst脿ncies alienes a l鈥檕rganitzaci贸 o per causes meteorol貌giques, desastres naturals, epid猫mies, pand猫mies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o pol铆tics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incid猫ncies en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats p煤blics o privats. La inscripci贸 implica la plena acceptaci贸 de tots els apartats d鈥檃quest fullet.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenci贸 al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar