Return Share
Les 5 millors fires de Nadal a Barcelona
Les 5 millors fires de Nadal a Barcelona
Compartir Post
Art

El Nadal ha arribat, i res millor que viure’l visitant les tradicionals fires de Nadal que trobem arreu de la ciutat. Per això, des del Centre Europeu et fem un recull de les 5 millors fires de Nadal de Barcelona, tant les clàssiques com les més modernes, on els pessebres, l’artesania, el menjar i el bon beure no falten.

Si a més vols descobrir com es viu Nadal arreu de Catalunya i Europa, vine amb nosaltres a les activitats i viatges de desembre.

 

1.Fira de Santa Llúcia

Des de 1786, s’organitza davant la Catedral, la fira més antiga i popular de Barcelona, la Fira de Santa Llúcia. S’anomena així, perquè sempre s’havia celebrat a prop de la capella romànica de les Onze Mil Verges de la Catedral, on es venerava a Santa Llúcia, i  que posteriorment donaria el nom actual a la capella.

Com a curiositat, als anys anteriors a la Guerra Civil, se celebrava a la Plaça Nova i als carrers del Bou i de Corribia, però els bombardejos que va patir la ciutat van provocar la desaparició d’aquests carrers i de diversos edificis del voltant. Això, va deixar una esplanada que posteriorment als anys 50 es convertiria en l’actual avinguda de la Catedral, on avui en dia encara se celebra la fira.

Cada any, hi podem trobar més de 200 paradetes que s’agrupen en 4 sectors: pessebres i figures,artesania, vegetació i verd i per últim la secció musical, on trobarem instruments típics d’aquesta època com les simbombes i les panderetes. A més, hi realitzen moltes activitats perquè gaudeixin tant els adults com els més petits: un tió gegant, actuacions musicals, cursets de pessebres, cercaviles…

Parada a la Fira de Nadal Santa Llúcia de Barcelona de nit.

2.Fira de Nadal de la Sagrada Família

És la fira més antiga de l’Eixample, i s’hi venen avets, guarniments, pessebres i productes alimentaris artesans des de fa més de 60 anys. Un grup d’artesans va decidir traslladar-se a l’Eixample dreta, quan  ja no hi havia espai per a noves parades a la Fira de Santa Llúcia. Així va començar aquest mercat nadalenc que actualment compta amb gairebé 100 parades.

Gent comprant a les parades del mercat de Nadal de la Sagrada Família

3.Fira de Reis de la Gran Via

Se celebra des de l’any 1877 i aquest Nadal trobarem més de 300 parades, entre els carrers de Muntaner i Calàbria. Hi ha tota mena de productes, des de bijuteria, decoració i ceràmica fins llaminadures, xurros i joguines. La nit de Reis, hi trobareu a molta gent comprant regals a correcuita, ja que obren fins ben entrada la matinada.

Parades a la Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona

4.Fira de Nadal del Port Vell

Barcelona estrena una nova fira de Nadal ben a prop del mar, concretament a la plaça del Portal de la Pau, al Port Vell. De fet comptarà amb un arbre amb il·luminació led de 31 metres, el més gran instal·lat mai a Catalunya, un pessebre flotant i una sínia gegant. Les parades seran de fusta a l’estil tradicional dels mercats nadalencs europeus. A més, cada vespre la façana de la seu del Port de Barcelona s’il·luminarà amb un espectacle al ritme de la música i amb més de 100.000 llums led.

Barcos al Port Vell de Barcelona

5.Fira de Nadal i Reis de la via Júlia

Un any més, La Fira de Nadal de la via Júlia, ha arribat a Nou Barris, i s’ha instal·lat sota la marquesina que hi ha entre els carrers de Batllori i Mas Duran. Les paradetes barregen figures de pessebre, avets i ponsèties amb una àmplia oferta de regals, roba i productes artesans.

Per més informació pots consultar la web de l’ajuntament de Barcelona dedicada al Nadal.

Parada de Flors a la Fira de Nadal i Reis de la via Júlia de Barcelona

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar