Return Share
6 plans per fer al Barri del Poblenou
6 plans per fer al Barri del Poblenou
Compartir Post
Barcelona Cultura Popular

Antigament, el Poblenou era conegut per ser el barri on es trobaven les principals fàbriques de Barcelona, per la qual cosa se’l solia anomenar el Manchester català. Però, amb el pas dels anys i el creixement de la ciutat comtal, aquest barri s’ha transformat. A poc a poc aquestes indústries van deixar pas a zones residencials als anys 60 i més tard a estudis de disseny, escoles d’art, tallers d’artistes, showrooms, restaurants i laboratoris gastronòmics. Avui, en aquest article t’expliquem 6 plans que t’ajudaran a conèixer aquest barri tan sorprenent.

 

1. Sala Beckett

La Sala Beckett és un teatre de la ciutat de Barcelona que centra la seva activitat en la dramatúrgia contemporània i a la difusió de l’autoria teatral catalana. A més de ser una sala d’exhibició, és també un espai de creació, formació i experimentació teatral. Un gran espai on podràs gaudir d’obres de teatre però també participar en tallers, lectures dramatitzades o prendre una beguda al Menjador de la Beckett.

 

2. Palo Market Fest

Palo Market Fest és un mercat de carrer i sofisticat, que se celebra el primer cap de setmana de cada mes en un espai únic del Poblenou. Al Palo Market Fest trobarem parades de menjar orgànic i de carrer, street style, moda, complements, joieria, new design, vintage, artesania, llibres, discos… A més s’organitzen tallers, concerts i exposicions d’ art. El recinte és una antiga fàbrica situada al barri del Poblenou, rehabilitada i reconvertida en estudis i tallers de creadors, dissenyadors i artistes. Javier Mariscal és president de la Fundació Palo Alto i ha liderat la tasca de transformar aquesta antiga fàbrica. Avui, Palo Alto és un espai de referència a Barcelona, que uneix tecnologia i creativitat amb l’herència del passat industrial del Poblenou.

 

3. Espai Subirachs

L’Espai Subirachs és equipament cultural privat que ofereix al públic l’exposició permanent d’una part del llegat de Josep Maria Subirachs (Barcelona, 1927-2014), escultor català de reconegut prestigi internacional. A través d’un recorregut de més d’un centenar d’obres, es pot seguir la trajectòria, prolífica i dilatada, de l’artista i redescobrir una àmplia i polifacètica producció. A més d’escultures de diferents materials (terracota, bronze, ferro, fusta, pedra, marbre, etc.), a l’Espai Subirachs s’hi exposen esbossos, dibuixos, gravats, litografies, cartells, pintures, joies i medalles.

 

4. Museu Can Framis

Can Framis va ser una fàbrica tèxtil de finals del s.XVIII, propietat de la família Framis, que amb el temps va perdre la seva activitat, convertint-se en el record de la indústria del Poblenou. Avui, és un Museu de Pintura Contemporània de la Fundació Vila Casas i és un espai ideal per a la contemplació artística situat al mateix districte, que ha canviat la indústria per la innovació. S’hi exposen al voltant de 300 obres, que daten des de la dècada dels 60 fins a l’actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya.

5. Rambla del Poblenou

Tot i que va ser batejada com a passeig del Triomf, tothom ha anomenat aquest carrer, des dels seus inicis, Rambla de Poblenou, nom que va adoptar oficialment el 1986. Es tracta d’una clàssica rambla, que s’enfila elegant des del mar cap a la muntanya, estructurada en trams de formes rectangulars i circulars. Els seus orígens es remunten a l’any 1853, quan va ser traçada en el pla Cerdà, al voltant d’un Poblenou industrial que començava a créixer, al bell mig del districte de Sant Martí. Avui en dia, al costat d’edificis modernistes de gran bellesa, que mostren exuberants les decoracions pròpies de l’estil, ensopeguem amb botigues i bars de sempre, a més a més d’institucions com ara el Casino de l’Aliança, seu de la vida sociocultural del barri des de finals del segle XIX. Algunes escultures enriqueixen aquest passeig tan acolorit i amè, com la que encapçala la Rambla, tocant al carrer Pere IV, dedicada al doctor Josep Trueta.

 

6. Orxateria del Tio Ché

Es diu que la seva orxata és la millor de Barcelona i bé mereix una visita, ja que el Tio Ché és un símbol del barri del Poblenou. Pere Joan Iborra, el seu fundador, va iniciar la tradició familiar arribat de València i venent orxata pel carrer i cridant “Ché, prova això”. Tan persistent va ser, que el seu nom es va popularitzar primer a la Barceloneta i posteriorment al Poblenou. Quatre generacions després, la seva família continua oferint la seva deliciosa orxata i els seus refrescants gelats, a més de granissats, entrepans, torrons artesanals, vermuts tradicionals…


Vols rebre interessants propostes per al teu temps de lleure?

Subscriu-te a la Newsletter Cultural del Centre Europeu

  • Rebràs Atractives Propostes d’Activitats, Excursions i Viatges en els quals podràs participar
  • Estaràs informat/da de l’agenda i et podràs planificar el teu calendari
  • Gaudiràs de vídeos d’art i història
  • Veuràs àlbums de fotos de les nostres sortides

Fes clic aquí per subscriure’t.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar