Return Share
Viatgem per primera vegada a Grècia
Viatgem per primera vegada a Grècia
Compartir Post
Art Avisos i Notícies

El Centre Europeu viatja per primera vegada a Grècia aquest estiu. Amb el grup, visitarem un país mediterrani i càlid amb els nouvinguts. L’exquisida barreja de cultures que han viscut en aquestes terres, han donat lloc a un patrimoni cultural excepcional, a una gastronomia que sorprendrà els paladars més exigents i a un vibrant ambient multicultural i festiu que trobem a cada racó de les ciutats. Un destí, on es barreja l’occident i l’orient i que ens rep amb els braços oberts.

Tanmateix, mai es viatja a Grècia per primera vegada, perquè sempre l’has portat endins. Els valors segons els quals vivim avui en dia, el nostre pensament i com veiem la societat, estan banyats per l’esperit hel·lè. El pensament de Sòcrates, Plató i Aristòtil encara segueix viu avui dia i ens inspira a l’hora d’entendre el món.

Quan passegem per l’Acròpolis, amb milers d’anys d’història i resseguim amb els nostres dits, ens adonem del fet meravellós que és que encara segueixi en peu. També, ens fascina escoltar les històries i llegendes de la mitologia de l’antiga Grècia, algunes prèvies a la creació de l’escriptura, on deus com Zeus, Apol·lo, Artemisa i Ares, regien el món i imposaven el seu ordre.

Al llarg dels segles, els europeus, africans i asiàtics també hi han deixat la seva petjada. Per això, ara tenim la sort de poder-nos delectar amb la seva complexa cultura: la seva distintiva arquitectura, la delicada artesania, la passió religiosa que omple les misses, els seus bellíssims tratges folklòrics

A més, tot i ser un país relativament petit, té una natura excepcionalment rica, amb un paisatge molt variat, hàbitats naturals, flora, fauna i vegetació. Al continent les altes muntanyes, els barrancs, les gorges i les valls s’alternen amb els rius, llacs i llacunes, les platges rocoses o sorrenques, els deltes dels rius i els aiguamolls costaners.

I què dir de la gastronomia grega, que va molt més enllà del formatge feta i el tzatziki. Mentre passegem amb fam pels carrers, ens trobarem tavernes de menjar de casolà, amb ingredients locals i fet amb amor, propi de les àvies. Des d’aquí, t’aconsellem que tinguis paciència i no t’atipis amb les olives de kalamata i el pa artesà, perquè després venen receptes i plats molt originals i saborós on primen els ingredients mediterranis com l’oli de l’oliva, la llimona, cereals, gran varietat de peix i carn i olors a herbes fresques i seques que li donen un sabor inigualable. Et recomanem que provis, per exemple, la Spanakopita, el Souvlaki, Tyrokroketes el Baklava. I t’animem a que et posis còmode perquè aquí les sobretaules són tan llargues com al nostre país i el cafè i els licors en són protagonistes.

Ja queda menys per iniciar la ruta, només cal que t’aprenguis dues o tres paraules del seu idioma, com: Yassas!, Kalimera! i EfcharistóApunta’t ara en el viatge del Centre Europeu a Atenes i la Grècia Clàssica.

Turkish dessert - Baklava with peanut, pistachious, honey on white background. Healthy sweets. Copy space.
55760609 - greek pie with spinach and cheese spanakopita close-up on a table. horizontal

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar