Return Share
Compromesos amb el Turisme Sostenible
Compromesos amb el Turisme Sostenible
Compartir Post

Ens plau informar-te que Centre Europeu ha rebut per segon any consecutiu la reconeguda Certificació Biosphere, que ens acredita com a entitat turística responsable i sostenible.

L’esforç de tots els guies i treballadors del Centre Europeu, així com la teva col·laboració activa, han sigut molt importants per mantenir el nostre compromís amb la societat, cultura, el medi ambient i el món que ens envolta. Ara, mirem el futur amb l’entusiasme de seguir avançant perquè creiem que la sostenibilitat, l’estima per la natura i seguir un estil de vida més ecològic i respectuós és imprescindible.

Hem pogut comprovar, a través de dades i imatges, que quan les persones decidim donar-li un respir al Planeta, la Natura torna a la seva esplendor i ens regala bellesa i vida. El 2020, la contaminació de l’aire va estar en els seus nivells més baixos de la història.

Però aquesta caiguda significativa dels nivells de contaminació no és més que un miratge provocat pel fet que tota l’activitat econòmica i de mobilitat s’ha paralitzat i els nivells de consum han disminuït. Per això resulta necessari el compromís individual i permanent de cadascun de nosaltres amb el Medi Ambient. El nostre paper és clau per aconseguir el canvi que volem.

Nosaltres apostem per un Turisme Sostenible
Nosaltres apostem per un Turisme Sostenible

Però, què és el Turisme Sostenible?

La sostenibilitat turística consisteix a tenir en compte les repercussions actuals i futures en els àmbits econòmic, sociocultural, i mediambiental, a l’hora de dissenyar un sistema turístic. D’aquesta forma, s’aconsegueix satisfer les necessitats actuals dels turistes i les regions d’acolliment, sense comprometre a les generacions futures, protegint i garantint la conservació dels recursos per al seu ús i sobretot, per gaudir-ne a llarg termini.

Compromís del Centre Europeu amb el Medi Ambient  i La Certificació Biosphere

El 25 de setembre de 2015, els líders mundials van adoptar un conjunt d’objectius globals per a erradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots com a part d’una nova agenda d’Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030 (ODS). Per a aconseguir aquestes fites, tothom ha de fer la seva part: els governs, el sector privat i la societat civil.

Pots consultar els 17 ODS en aquest enllaç: Objetivos y Metas de Desarrollo Sostenible

Pel sector turístic s’ha creat la Certificació BIOSPHERE, basada en aquests principis de desenvolupament sostenible, i amb criteris i requisits concrets que abracin les tres esferes de la sostenibilitat, és a dir, les variables ambiental, cultural i social.

En els últims mesos, el Centre Europeu ha realitzat múltiples esforços per obtenir de nou la certificació BIOSPHERE i finalment l’hem obtingut.

A més, hem  integrat el projecte BCN + Sostenible, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que forma una xarxa d’entitats ciutadanes, organitzacions empresarials i comercials, centres educatius, universitats, col·legis professionals, sindicats i administracions, que comparteixen la vocació de millorar la sostenibilitat i el medi ambient de Barcelona, aportant beneficis socials i ambientals, amb la implicació ciutadana.

Per això, i perquè tu també puguis implicar-te, hem volgut fer esment d’una sèrie d’aspectes a tenir en compte de cara a viatjar d’una manera ètica i responsable. Esperem que et resultin útils!

Bones pràctiques a les excursions i sortides del Centre Europeu: https://centroeuropeo.com/compromis-turisme-sostenible-biosphere

Respectem la Naturalesa, és la nostra llar.

La naturalesa, cal deixar-la com està quan ens acull. Respectem el seu silenci i emportem-nos la brossa que hàgim pogut generar. Una bona pràctica, és portar bosses d’escombraries i guardar els residus fins a poder dipositar-los correctament.

Cal seguir les reglamentacions als parcs naturals, utilitzar les pistes o camins ja traçats i no pertorbar la vida diària d’espècies animals i vegetals.

No sostraguem al paisatge els seus fruits, plantes, minerals, petxines, corals, restes arqueològiques, són el patrimoni de tots.

Desenvolupament local, respecte cultural.

Recolzem l’economia de la destinació. Comprar artesania i productes regionals als petits comerços, a més de proporcionar-nos productes de km0, artesanals i únics, repercuteix directament en l’economia local. La nostra contribució com a viatger donarà suport al desenvolupament local, i a la conservació de la zona i del patrimoni.

Gaudim al màxim les diferències culturals, ens apassiona la diversitat. Quan estem d’excursió i de viatge nosaltres som els convidats. Respectem els costums, normes i llocs de culte.

Col·laborar amb el cost d’entrades a parcs, jardins i museus és contribuir a la preservació del Patrimoni Cultural de la regió que visitem.

La propina no és obligatòria, però en molts països és una recompensa a la qualitat d’un treball que no està contemplada en els salaris. La propina ha d’adequar-se al cost de la vida del lloc que visitem.

Fem un bon ús dels nostres recursos.

No sobredimensionem el consum pel fet d’estar de vacances. Utilitzem bé l’aigua, fer dutxes més que banys. I si estem més d’un dia en un mateix hotel, reutilitzem les tovalloles i llençols, estalviarem aigua i electricitat.

Fem un bon ús de l’energia elèctrica, apaguem els llums.

Intentem desplaçar-nos a través de transport públic o compartit fins els punts de trobada.

D’excursió i de viatge, es recomana l’ús d’ampolles reutilitzables. Si portem menjar, procurem utilitzar utensilis i envasos reutilitzables o biodegradables.

Comparteix la teva experiència. Si t’ha agradat el que has vist, compartint la teva experiència pots aconseguir que altres persones s’interessin per la destinació.

 


Recursos que us recomanem:

Residu, on vas?

https://www.residuonvas.cat/

Sostenibilitat a casa, i jo què puc fer?

https://www.barcelona.cat/barcelona-pel-clima/ca/la-ciutadania-respon/i-jo-que-puc-fer

Ajuntament de Barcelona – La Fàbrica del Sol

https://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/ca

Nosaltres apostem per un Turisme Sostenible
Nosaltres apostem per un Turisme Sostenible

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar