Return Share
10 curiositats sobre Amsterdam i Holanda
10 curiositats sobre Amsterdam i Holanda
Compartir Post

Holanda és un país petit amb una identitat i característiques pròpies molt definides i úniques. A continuació te n’expliquem 10 curiositats:

 

  • La bandera holandesa té tres franges de colors horitzontals: vermell, blanc i blau. En el Dia del Rei i el Dia de l’Alliberament molts ciutadans als Països Baixos pengen una bandera. Sovint, també ho fan quan el seu fill ha aprovat els exàmens finals de la secundària, amb la motxilla escolar al costat. I quan el rei està a casa, la bandera està hissada sobre el palau.

 

  • Amb més de 50 museus, Amsterdam té la concentració més gran de museus per quilòmetre quadrat de tot el món i a Museumplein es pot visitar alguns dels museus més importants de la ciutat com el Rijksmuseum o el Museu de Van Gogh.

 

  • Els Països Baixos és un país d’aigua. Té una línia costanera de més de 450 quilòmetres que voreja el mar del Nord. El 26% dels Països Baixos està per sota del nivell de la mar. El país està travessat per tres grans rius: el Rin, el Mosa i l’Escalda. No menys de 4.400 km de rius, canals i llacs navegables. Durant segles, els Països Baixos han estat lluitant amb l’aigua: amb dics, obres hidràuliques i projectes de recuperació de la terra. Per tal de crear més espai per viure i més terres agrícoles, es va crear una nova província a força de drenar aigua: Flevoland.

 

  • El Carib holandès es refereix a tres “municipis especials’ dels Països Baixos: les illes de Bonaire, Sant Eustaqui i Saba, que estan en el Mar Carib. En el territori caribeny d’ultramar hi ha encara tres illes que pertanyen per separat al Regne dels Països Baixos: Aruba, Curaçao i San Martin. Fins al 2010 totes aquestes illes formaven conjuntament les Antilles Holandeses, un país dins el Regne dels Països Baixos.

Vine aquest Desembre de viatge a Holanda, i coneix Amsterdam i el seu Festival de la Llum i visita alguns dels pobles més tradicionals del país. Fes aquí per més info.

 

  • Des de 1850 hi ha més de 1.000 molins de vent repartits pel país. Són característics del paisatge holandès i un símbol de la lluita que el país manté amb l’aiguaKinderdijk és el grup més famós de molins tradicionals i forma part de la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

 

  • Es calcula que existeixen més de 18 milions de bicicletes en un país de 17 milions d’habitants. Això mostra l’enorme cultura que té el país amb aquest mitjà de transport, que supera sobre manera a l’ús del cotxe o el transport públic. El municipi d’Utrecht va obrir un estacionament per a 12,500 bicicletes de tres plantes. Aquest és un dels més grans del món del seu tipus i es troba localitzat sota la plaça de l’estació central.

 

  • La ciutat d’Amsterdam compta amb més canals que Venècia. A la capital neerlandesa se la coneix com “la Venècia del nord”. De fet, Amsterdam alberga 165 canals que sumen 50 quilòmetres de longitud total. La seva homòloga italiana té aproximadament 150 canals.

 

 

  • A Amsterdam hi ha més de 2500 cases flotants, moltes de les quals s’ofereixen com allotjament alternatiu als hotels típics. Se situen al llarg dels canals i el riu Amstel, i es construeixen sobre pontons de ciment. Compten amb totes les comoditats de les cases convencionals, com banys, cuines i dormitoris.

 

  • Alguna vegada t’has preguntat per què hi ha tantes cases estretes a Amsterdam? Al segle XVII, la quantitat d’impostos que havien de pagar els ciutadans es determinava en funció de l’amplada de casa seva. El resultat d’aquest barem ha estat una infinitat de cases estretes, de quatre o cinc plantes. La casa més estreta d’Amsterdam es troba a Oude Hoogstraat 22 i mesura només dos metres d’ample per cinc de profunditat.

 

  • La majoria dels edificis d’Amsterdam estan construïts sobre pilons de fusta. Les seves longituds oscil·len entre els 15 i els 20 metres. Les cases típiques de centre de la ciutat tenen al voltant de 10 pilons en els seus fonaments, mentre que el Palau Reial s’assenta sobre més de 13.500.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar