Bones Pràctiques Per un Turisme Sostenible

 

El turisme sostenible cerca reduir el nostre impacte negatiu en l’ecosistema, economia, societat i cultura de la destinació que visitem.

 

Des del Centre Europeu volem minimitzar la petjada que podem deixar en la realització de les nostres  excursions i viatges. Per això, hem volgut fer esment d’una sèrie d’aspectes a tenir en compte de cara a viatjar d’una manera ètica i responsable. Gràcies a aquesta política, estem orgullosos d’haver obtingut el certificat Biosphere Sustainable Tourism que premia les empreses sostenibles en l’àmbit turístic. Gràcies a tot l’equip, a tots els Socis, amics i participants del Centre per fer-ho possible!

 

Respectem la Naturalesa, és la nostra llar. 

 

La naturalesa, cal deixar-la com està quan ens acull. Respectem el seu silenci i emportem-nos la brossa que hàgim pogut generar. Una bona pràctica, és portar bosses d’escombraries i guardar els residus fins a poder dipositar-los correctament.

Cal seguir les reglamentacions als parcs naturals, utilitzar les pistes o camins ja traçats i no pertorbar la vida diària d’espècies animals i vegetals.

No sostraguem al paisatge els seus fruits, plantes, minerals, petxines, corals, restes arqueològiques, són el patrimoni de tots.

 

Desenvolupament local, respecte cultural.

 

Recolzem l’economia de la destinació. Comprar artesania i productes regionals als petits comerços, a més de proporcionar-nos productes de km0, artesanals i únics, repercuteix directament en l’economia local. La nostra contribució com a viatger donarà suport al desenvolupament local, i a la conservació de la zona i del patrimoni. 

Gaudim al màxim les diferències culturals, ens apassiona la diversitat. Quan estem d’excursió i de viatge nosaltres som els convidats. Respectem els costums, normes i llocs de culte.

Col·laborar amb el cost d’entrades a parcs, jardins i museus és contribuir a la preservació del Patrimoni Cultural de la regió que visitem.

La propina no és obligatòria, però en molts països és una recompensa a la qualitat d’un treball que no està contemplada en els salaris. La propina ha d’adequar-se al cost de la vida del lloc que visitem.

 

Fem un bon ús dels nostres recursos.

No sobredimensionem el consum pel fet d’estar de vacances. Utilitzem bé l’aigua, fer dutxes més que banys. I si estem més d’un dia en un mateix hotel, reutilitzem les tovalloles i llençols, estalviarem aigua i electricitat. 

Fem un bon ús de l’energia elèctrica, apaguem els llums.

Intentem desplaçar-nos a través de transport públic o compartit fins els punts de trobada.

D’excursió i de viatge, es recomana l’ús d’ampolles reutilitzables. Si portem menjar, procurem utilitzar utensilis i envasos reutilitzables o biodegradables.

Comparteix la teva experiència. Si t’ha agradat el que has vist, compartint la teva experiència pots aconseguir que altres persones s’interessin per la destinació. 

Hem signat aquest document per donar fe: política de turisme sostenible i responsable.

El turisme sostenible és un compromís de tots i totes.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar