Return Share
Els Balcons de Barcelona
Els Balcons de Barcelona
Compartir Post
Art Cultura Popular

A Barcelona sempre ens quedarà la cultura i això ho hem pogut veure els darrers dies des dels balcons de Barcelona, que han adquirit més importància que mai. Durant els últims mesos hem vist com els balcons s’han omplert de cultura. Els aplaudiments de cada dia a les 20 h són un fet cultural que ens quedarà a tots com un bon record que ens uneix.

Però la cultura no s’atura, la música i la poesia han pres els carrers i ens han deixat plens de vida. Ho hem pogut veure a través de molts exemples a través de vídeos, com el següent, a les xarxes socials (que tant ens acompanyen aquests dies!).

Però que els balcons de Barcelona són una font de cultura no és una novetat:

Un fet curiós que ens ho demostra és el mural pictòric anomenat Balcons de Barcelona, situat entre la plaça de Pablo Neruda i el carrer dels Enamorats (Eixample). Aquest mural el va crear el grup arpità Cité de la Création el mateix any que les Olimpiades, l’any 1992, en el context de la campanya «Barcelona, posa’t guapa».

En aquest mural, que simula ser la façana de l’edifici,  hi ha 26 famoses personalitats del món cultural relacionats amb la ciutat comtal. Per exemple, trobem a Santiago Rusiñol, Àngel Guimerà, Margarida Xirgu, Jacint Verdaguer, Pablo Picasso o Mercè Rodoreda.

A més, els personatges no estan en posicions arbitràries sinó que, per exemple, trobem a Mercè Rodoreda sortint de la llibreria amb un llibre sota al braç, a Joan Miró ensenyant un esbós de Dona i ocell a Carmen Amaya i a Pablo Picasso o a Francesc Macià, Lluís Companys i Josep Tarradellas esperant a començar el seu discurs. El mural és un homenatge a alguns dels veïns il·lustres de Barcelona que han marcat la història de la ciutat.

 

Els balcons de Barcelona
Els Balcons de Barcelona

Un altre exemple de la importància dels balcons a la ciutat és l’evident protagonisme que van adquirir durant el modernisme català.  L’ús de materials com la ceràmica vidrada, el maó vist i els esgrafiats van enriquir les façanes dels edificis dels principals carrers de la ciutat.

Com hem fet sempre, des del Centre Europeu us animem a descobrir la cultura de Barcelona, ara des de les nostres pròpies cases, pisos i balcons i ben aviat a través de les excursions com Descobrir Barcelona: El barri del Clot o La Barcelona medieval, la ciutat dels comtes-reis, on podrem descobrir, entre d’altres elements interessants, els Balcons de Barcelona.

Els balcons de Barcelona
Els Balcons de Barcelona

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar