Return Share
El Turisme de Proximitat: una proposta innovadora
El Turisme de Proximitat: una proposta innovadora
Compartir Post
Avisos i Notícies
El turisme tradicionalment s’ha entès com l’activitat que ens porta a llocs diferents als habituals del dia a dia, ens allunya dels llocs que ja coneixem per poder aconseguir experiències noves. Però en els últims temps s’ha començat a concebre una imatge diferent del turisme, molt més àmplia, i que també inclou el turisme de proximitat: una proposta de carácter innovador. Però realment des del Centre Europeu de Barcelona reivindiquem aquest tipus d’activitats des de l’any 1977.

Gràcies a la globalització, actualment tenim la facilitat de conèixer territoris llunyans i viure noves experiències. Però cada cop es valora més l’oferta turística dels llocs propers, que moltes vegades són els grans desconeguts. De fet, molts barcelonins afirmen que mai han entrat a la Sagrada Família, però segurament si visitessin Barcelona com a turistes i no com a habitants, seria el primer que farien. Però el turisme de proximitat va més enllà, no és només visitar els llocs més típics que tots els turistes visiten, sinó redescobrir llocs en els quals ja havien estat amb uns altres ulls, reivindicant d’aquesta manera els recursos propers que faciliten un desenvolupament local, integrador i participatiu.

Un exemple de turisme de proximitat seria anar a un municipi com Sant Just Desvern, en el Baix Llobregat, i descobrir una faceta de la població que el visitant no hagués pogut descobrir si hagués anat al poble per qualsevol altre motiu. Aquest és el tipus d’activitats que més valorem des del centre, les activitats que reivindiquen el nostre patrimoni d’una manera innovadora i sostenible. Per això oferim activitats úniques com la de Descobrir Sant Just Desvern, on redescobrim una de les primeres masies amb origen al segle XV, Can Ginestar, o Walden 7, que va ser un intent de materialitzar una utopia.

Una altra iniciativa de turisme de proximitat són les activitats de Marxa Nòrdica. Per exemple, fer una Marxa Nòrdica per l’Ermita del Roser i la Torre de les Aigües, un itinerari que uneix cultura, vi i esport i que fuig de les masses per oferir un turisme de qualitat i pròxim.

En definitiva, cal fer un canvi en el turisme actual de masses que no és sostenible i apostar per un turisme diferent i innovador, que sigui de proximitat i reivindiqui el desenvolupament local. El Centre Europeu de Barcelona, des dels seus inicis, se suma a aquestes pràctiques i us convidem a tots a participar-hi.

Descobreix el nostre Canal de YouTube amb interessants videos culturals realitzats pels nostres guies, fent clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar