Tornar Reservar
PDF
Els Cingles de Rupit

Senderisme a Rupit – Els Cingles de la Vall del Ter – 18/02/23 – 8h

Els espectaculars paisatges del Collsacabra i el Salt de Sallent

Senderisme a Rupit – Els Cingles de la Vall del Ter – 18/02/23 – 8h

Senderisme a Rupit – Els Cingles de la Vall del Ter – 18/02/23 – 8h

Els espectaculars paisatges del Collsacabra i el Salt de Sallent
Excursions 1 Dia
Natura i Senderisme
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUĂŤ.

Resum del viatge

Excursions 1 Dia | Programa Activitats Culturals

1 dia

Els Cingles de Rupit
Excursions 1 Dia | Programa Activitats Culturals | Activitat Club Cultural.

Senderisme a Rupit – Els Cingles de la Vall del Ter – 18/02/23 – 8h

Els espectaculars paisatges del Collsacabra i el Salt de Sallent

Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUĂŤ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu
Horaris i Punt de Trobada
Info prĂ ctica
Condicions
Dades tècniques

El Salt de Sallent, amb una caiguda de 100m d’alçada i amb unes vistes privilegiades del Collsacabra, Ă©s una de les imatges mĂ©s icòniques de Rupit. Vine a descobrir el binomi entre aigua i geologia, i acompanya’ns en aquesta atractiva caminada!


Vols saber-ne més? No et descuidis de revisar la resta de pestanyes ni de llegir les dades tècniques.

Senderisme a Rupit


Descripció: ens desplaçarem cap a terres osonenques per fer una caminada que ens portarà fins al Salt de Sallent, veurem una caiguda de gairebé 100m que és descrita per la Riera de Rupit, al seu pas pels cingles del Collsacabra. Sortirem des del pintoresc poble de Rupit, un veritable entramat de carrers medievals on destaquen l’església de St Miquel, el carrer del Fossar, interessants edificis dels segles XVI i XVII i el seu famós Pont Penjat. Si pluviositat ha estat favorable, podrem contemplar un salt esvelt i espectacular que salva la cinglera que uneix l’altiplà del Collsacabra amb la Vall del Ter.


Itinerari: Rupit (840m) – St Joan Fàbregues (830m) – Salt Sallent (730m) – Rupit (840m).

Detalls del preu
El preu inclou
 • OrganitzaciĂł, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança d’AtenciĂł Mèdica i assistència sanitĂ ria.

El preu NO inclou
 • Dinar de pĂ­cnic (cal portar-lo enllestit de casa)

Ă€pats:

 • Esmorzar en ruta: Farem parada en algĂşn poble o Ă rea de servei. No obstant, s’aconsella portar-lo de casa.
 • El dinar serĂ  tipus pĂ­cnic (cal portar-lo enllestit de casa).
 • Durant la caminada cal portar aigua i pica-pica energètic.

Equipament i preparaciĂł de la sortida:

 • HidrataciĂł: cal portar un mĂ­nim de 1.5l d’aigua
 • AlimentaciĂł: cal portar pica-pica energètic per si cal un reforç durant la caminada, fruits secs naturals sense tractar (ametlles, avellanes, nous…), fruita natural (plĂ tan, poma, pera..), barretes energètiques…
 • Equipament:
  • Calçat especĂ­fic de muntanya (botes de muntanya): calçat impermeable amb sola antilliscant.
  • Ulleres de sol i barret.
  • Roba d’abric: buff, polar, jaqueta. S’aconsella seguir la regla de les tres capes per facilitar el control de la temperatura corporal (samarreta + polar+ jaqueta/impermeable).
  • Impermeable/capelina: per fer fronts a possibles precipitacions.
  • Motxilla i roba còmode (samarreta i pantalĂł de trekking o esportiu).
  • Bastons de tresc: recomanables per acompanyar la marxa i guanyar estabilitat.
   • en cas de portar-ne:
    • longitud regulable (telescòpics o plegables).
    • protecciĂł puntes (progressiĂł superfĂ­cies dures).
    • preferiblement de tresc/senderisme/muntanya. ObservaciĂł: degut a les caracterĂ­stiques dels camins, esdevĂ© en un itinerari parcialment apte per a la prĂ ctica de marxa nòrdica.

INFORMACIĂ“ GENERAL PER A TOTS ELS VIATGES, SORTIDES i EXCURSIONS


APTITUD FĂŤSICA – PMR: Els nostres viatges, excursions i visites culturals sĂłn sortides actives que inclouen passejades i caminades a peu, ja que d’aquesta manera aconseguim conèixer bĂ© tots els llocs i paratges que visitem. Per això cal tenir en compte que a moltes poblacions i pobles rurals hi ha carrers amb pendents, pujades, escales, i paviments en mal estat o irregulars. Sovint cal pujar i baixar diverses vegades de l’autocar o estar dempeus una estona. Totes aquestes caracterĂ­stiques no presenten cap problema per a les persones en condicions fĂ­siques normals, però no sĂłn adequades per a PMR, persones amb mobilitat reduĂŻda, amb dificultats per viatjar i caminar, o persones que necessiten una atenciĂł individualitzada. Les persones participants en les excursions, sortides i viatges no han de tenir cap limitaciĂł a la seva mobilitat personal, ni patir cap malaltia que pugui afectar la normal realitzaciĂł de les activitats en grup. D’altra banda, a les excursions i viatges de natura, senderisme i caminades, cal llegir els programes detallats amb les dades tècniques, les caracterĂ­stiques i el nivell de les possibles caminades i passejades. En cas de qualsevol dubte recomanem consultar a les nostres oficines.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges, excursions i sortides cal portar sempre el DNI i/o el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.


IMPORTANT: En fer les inscripcions a un viatge o sortida cal que el nom i cognoms indicats, la data de naixement i altres dades necessĂ ries, coincideixin exactament amb els del DNI i Passaport, per evitar problemes en les reserves de vols, hotels, assegurances, etc.


PUNTUALITAT: Per respecte a tots els participants, es demana la mĂ xima puntualitat en els punts de sortida i parades d’autocars, ja que a causa del trĂ nsit no es possible esperar a les persones que es retardin. Cal seguir en tot moment les indicacions, horaris i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat, i en cas de qualsevol incidència o retard contactar amb els telèfons mòbils d’emergència del Centre o els que s’indiquin durant el viatge o sortida.


VESTUARI i CALÇAT: Cal portar sempre un vestuari còmode i adient, i sobretot un calçat esportiu i antilliscant, apropiat per viatjar i moure’s sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural, zones rurals o llocs de muntanya. Es recomana que el calçat subjecti be el peu i el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits. D’altra banda, cal sempre preveure la possibilitat de canvis meteorològics imprevistos i que en alguns llocs i zones de muntanya hi hagi temperatures diferents, amb la possibilitat de pluges i tempestes, i per això es recomanable portar roba adequada, calçat de recanvi, paraigües o impermeable, protecció solar, farmaciola, els medicaments personals, etc.


CLIMATOLOGIA: Les activitats i viatges es realitzen sempre amb els horaris indicats i segons el programa oficial previst, independentment de les condicions climatològiques dels dies anteriors o del moment de la sortida. L’experiència de molts anys ens indica que encara que en el moment de la sortida plogui o les condicions meteorològiques siguin adverses, aquestes poden ser totalment diferents en el lloc de visita. I en el supòsit que aquestes condicions no milloressin, sempre es recorre a activitats alternatives. En qualsevol cas, si un viatge tingués alguna modificació, canvi d’horari o cancel.lació per alguna causa imprevista o excepcional, ens posaríem en contacte per telèfon, SMS o E-mail el més aviat possible, i per això és important mantenir les dades personals, correu, adreces i telèfons actualitzats en tot moment.


EQUIPATGE: Cada participant Ă©s responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, estacions, aeroports, etc. Per les excursions i sortides diĂ ries Ă©s recomanable portar una motxilla còmoda i no bosses de mĂ  o maletins. Les maletes i equipatges han d’estar correctament senyalitzats i identificats amb nom, adreça i telèfons per evitar confusions amb altres de similars.


MENJARS EN LES EXCURSIONS (1 dĂ­a): Normalment a les excursions culturals en autocar es deixa temps disponible al migdia en alguna ciutat o poblaciĂł que disposi de restaurants, bars i serveis per poder realitzar lliurement el dinar. Es pot portar el dinar de picnic o reservar prèviament algun restaurant. Tot i això, en algunes sortides es realitzen dinars en restaurants prèviament reservats per a tot el grup. En determinades excursions i especialment en les rutes de natura, senderisme i caminades cal sempre portar el dinar de casa, tipus pĂ­cnic, ja que es menja al camp o en zones rurals. Tot això s’indica als programes detallats de cada sortida.


MENJARS EN ELS VIATGES (+2 dies): Durant els viatges amb hotels sempre es procura donar la major llibertat possible pels Ă pats dels participants, per tal de donar prioritat a les visites i activitats, i evitar en la mesura del possible els casos d’intolerĂ ncies i al.lergies d’algunes persones en els menus de grups. Als programes detallats de cada viatge s’indica el sistema de menjars, MP (mitja pensiĂł), PC (pensiĂł completa) o AD (allotjament i esmorzar-bufet), depenent de l’hotel, situaciĂł i lloc. En alguns viatges i per evitar els estrictes horaris dels hotels i poder gaudir del temps lliure, habitualment el règim escollit als hotels Ă©s el d’AD. En conseqüència, en determinats viatges no s’inclouen els dinars i sopars, que s’efectuen lliurement a les diverses ciutats i poblacions que visitem, sense cap problema. En tots aquests llocs turĂ­stics hi ha gran varietat de restaurants, autoserveis, bars, cafeteries, etc i a mĂ©s, els Professors i Guies informen i assessoren al respecte.


MITJANS DE TRANSPORT: Els autocars que utilitzem en les excursions i viatges sĂłn confortables i moderns i disposen d’aire condicionat, mĂşsica ambient, vĂ­deo, etc. SĂłn conduĂŻts per xofers habituals, experts i de confiança. Excepte en el cas en que s’indiqui el contrari en el programa, normalment NO es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres mitjans de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les persones que comparteixen habitaciĂł han de compartir fila de seients. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l’interior dels mitjans de transport i autocars no es permet fumar ni menjar. L’ús del cinturĂł de seguretat Ă©s obligatori en els autocars i avions.


DESPESES EXTRA: En els viatges culturals del Centre Europeu no hi ha excursions facultatives. Totes les sortides, excursions i desplaçaments en els nostres autocars son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


ENTRADES OPCIONALS: Les possibles entrades opcionals a museus, parcs, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, trens, funiculars, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.


REUNIONS PREPARATĂ’RIES de VIATGES: Uns dies previs a la sortida de cada viatge (+2 dies), Ă©s duu a terme una reuniĂł preparatòria virtual. En aquesta reuniĂł, alguns dels Professors i Guies que ens acompanyaran al viatge, informen sobre tots els aspectes rellevants de la sortida, aixĂ­ com de les visites i activitats que es realitzaran. TambĂ©, podreu aprofitar al final d’aquesta reuniĂł virtual, per consultar els diversos dubtes i preguntes que tingueu, relacionats amb el viatge. Per mail, rebreu la data i hora prevista per aquesta reuniĂł preparatòria virtual, a mĂ©s de l’enllaç informĂ tic per accedir-hi uns minuts abans. TambĂ©, per Email, s’envien missatges i informacions escrites d’Ăşltima hora relacionades amb el viatge.


NORMES DE CONDUCTA i SEGURETAT: És molt important complir amb tots els horaris i normatives establertes pels Professors i Guies en les diverses activitats. Per respecte als altres participants del grup, els participants han d’observar una estricta puntualitat. L’organització es reserva el DRET d’ADMISSIÓ i pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat i les instruccions dels Guies i Professors, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, o que per la seva actitud, higiene, conducta, o estat físic pugui perjudicar el desenvolupament de les activitats i la normal convivència entre tots els assistents.


NOTES: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se cĂ rrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstĂ ncies alienes a l’organitzaciĂł o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polĂ­tics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats pĂşblics o privats. La no utilitzaciĂł per part dels participants d’algun servei o mitjĂ  de transport inclòs en el preu d’una excursiĂł o viatge, no dĂłna dret a cap devoluciĂł. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mĂ­nim de 20 inscrits. La inscripciĂł implica la plena acceptaciĂł de tots els apartats del programa i de les informacions del web. Si tens qualsevol consulta, no dubtis en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502. Aquestes normes han estat revisades i editades en data 1 gener 2024 i anul·len a les anteriors.

Sortida en autocar de Diagonal – Muntaner amb les parades habituals.

Senderisme a Rupit

 • Ruta circular
 • Longitud total: 8,5km
 • Desnivells: +245 m (pujada) / -245 m (baixada).
 • Tipus de camĂ­: asfalt, pista terra, carrer empedrat i sender amb trams pedregosos i probablement humits.
 • Durada total (sense parades): 2h 30min, aprox.
 • Nivell d’exigència: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
  • Nivell esforç: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
  • Nivell dificultat: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
Condicions Generals

Les Condicions Generals sĂłn les reglamentĂ riament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripciĂł, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptaciĂł de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informaciĂł i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida.


Condicions de Cancel·lació i Canvis:

 

-EXCURSIONS i SORTIDES  (1 dia):

A les persones que hagin pagat una excursiĂł, visita cultural o activitat d’1 dia i la cancel·lin per causa justificada fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarĂ  l’import durant 1 any per a fer una altra sortida o excursiĂł similar. El pagament NO es reemborsable. Les cancel·lacions produĂŻdes dins de les 72 h anteriors o bĂ© la no presentaciĂł a l’hora de sortida no donen dret a cap devoluciĂł o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu. Els espectacles, concerts, i determinades visites exclusives, poden tenir condicions especials de cancel·laciĂł. Tots els canvis i cancel·lacions hauran de fer-se sempre per escrit en dia feiner a info@centroeuropeo.com


-VIATGES  (+2 dies):

 Els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractaciĂł. La causa sĂłn els diversos prepagaments que imposen els serveis reservats per a grups (vols, transports, hotels, guies, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·laciĂł d’un participant afecta i perjudica les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, recomanem contractar l’assegurança opcional d’anul·laciĂł per prevenir qualsevol incidència o malaltia imprevista (pròpia o familiar) abans d’un viatge, especialment en el cas de tenir familiars directes d’edat avançada. Quan un participant cancel·la un viatge per desistiment voluntari o per causes no cobertes per l’assegurança opcional de cancel·laciĂł, es produeixen les segĂĽents despeses:

 

1.- Despeses d’anul.laciĂł: 

La bestreta o paga i senyal no és reemborsable. A més, en tots els casos, el client te que assumir els costos dels serveis pre-pagats per l’agència, degudament justificats, com bitllets d’avió, vaixell o tren, reserves hoteleres, autocars, etc. Cal ressaltar que en cap cas és possible retornar l’import dels bitllets emesos de vols, vaixells, trens, i similars.

 

2.- Despeses de penalització: 

 • Entre els 45 i 20 dies abans de la sortida: El 50% del preu total del viatge.
 • Entre els 19 i 15 dies abans de la sortida:  El 75% del preu total del viatge.
 • Entre els 14 dies abans i el dia de sortida: El 100% del preu total del viatge.
 • La no presentaciĂł: El 100% de l’import del viatge, qualsevol que sigui la causa.

 

3.- Despeses de gestió: Qualsevol cancel·lació o canvi d’una reserva té unes despeses de gestió de 50 €. 

 

Tots els canvis, modificacions i cancel·lacions d’una reserva hauran de fer-se sempre per escrit en dia feiner a info@centroeuropeo.com 

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer desprĂ©s el pagament corresponent de l’excursiĂł o sortida o la bestreta d’un viatge. No es poden guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent.

 

 • A les Excursions d’1 dia amb autocar, una vegada efectuada la inscripciĂł i confirmada, es procedirĂ , a continuaciĂł, a pagar la totalitat de l’import de l’excursiĂł en un termini mĂ xim de 4 dies. Aquest import sempre haurĂ  d’estar pagat abans de la sortida.

 

 • En els Viatges de 2 o mĂ©s dies de durada, que inclouen hotels, avions, trens, etc. cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) tambĂ© en el termini mĂ xim de 4 dies desprĂ©s de la inscripciĂł. La resta del pagament s’ha de fer, com a mĂ xim, fins a 45 dies abans de la sortida, o be en la data lĂ­mit indicada en l’apartat de preus de cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats podrien ser anul·lades.

 

Assegurança de Viatge

Assegurança d’Accidents i Assistència SanitĂ ria BĂ sica

 

Excursions 1 dia: En totes les nostres activitats i excursions d’un dia de durada, hem inclòs en el preu una assegurança que cobreix l’assistència sanitĂ ria bĂ sica a causa d’accidents, el rescat, i altres possibles incidències produĂŻdes durant el dia d’excursiĂł. Aquesta assegurança no cobreix el transport de retorn a casa un cop s’ha rebut l’alta. Els trasllats solen ser assumits per mĂştues privades, assegurances personals, o en el seu defecte han de ser costejats pels participants. Recomanem que consultis la teva mĂştua privada per aquests casos. T’informem tambĂ© que el nostre equip de guies estĂ  format per oferir acompanyament i segueix el nostre protocol d’actuaciĂł en cas d’incidència (AvĂ­s immediat al 112), un cop el participant ha estat atès pels serveis d’assistència, el Guia, valorant-ne el cas, retornarĂ  amb el grup per continuar l’activitat.

 

Viatges: Per informacions sobre les Assegurances de Viatge (+ 2 dies) i Assegurances de Cancel·lació, fes clic aquí 


Important: Les assegurances no inclouen el lliure desistiment (no venir a un viatge sense causa mèdica justificada). Tampoc s’inclouen les malalties nervioses, psĂ­quiques, mentals, depressives, d’ansietat, etc … amb o sense hospitalitzaciĂł, aixĂ­ com determinades malalties cròniques o pre-existents.