Tornar Reservar
PDF
Basílica de la Mercè: la patrona de la ciutat

La Basílica de la Mercè, la patrona de la ciutat -16/04-10h

Art Barroc a Barcelona

La Basílica de la Mercè, la patrona de la ciutat -16/04-10h

La Basílica de la Mercè, la patrona de la ciutat -16/04-10h

Art Barroc a Barcelona
Activitats i Visites
Cultura i Arts Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.

Resum del viatge

Activitats i Visites | Programa Activitats Culturals

Matinal

Basílica de la Mercè: la patrona de la ciutat
Activitats i Visites | Programa Activitats Culturals | Activitat Club Cultural.

La Basílica de la Mercè, la patrona de la ciutat -16/04-10h

Art Barroc a Barcelona

Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUÍ.

CICLE CULTURAL DESCOBRIR BARCELONA

Sortida matinal – Punt de trobada: a la porta de la Basílica.

Preu socis: 10 € – No socis: 20 €.

Notes: Grup reduït. Places limitades. Poden també inscriure’s en aquestes activitats especials del “Cicle Descobrir Barcelona”, les persones noves que encara no són sòcies per conèixer les activitats del Centre.

 


Descripció: Avui fem una visita a un dels edificis més especials de Barcelona per dos motius molt importants: està dedicat a la patrona més famosa de la ciutat i és una de les mostres d’arquitectura barroca religiosa que tenim a Barcelona. Estil força més desconegut que el d’altres èpoques com podria ser el gòtic.


Durant el segle XVIII, els frares s’adonaren que l’església original gòtica del segle XIII se’ls quedava petita i es va aprovar la construcció d’una nova. La primera pedra va ser col·locada el 25 d’abril de 1765, amb l’arquitecte Josep Mas al capdavant. Així va començar la construcció d’aquesta església barroca amb clara tendència italiana.


Si per fora ja ens meravella, per dins és una autèntica joia. La majestuositat i la dinàmica del barroc ens acompanya a cada racó. Veurem i parlarem de diverses peces magnífiques com el doble cambril barroc, la imatge gòtica de la Mare de Déu o l’orgue de Gerhard Grenzing, un dels mestres orgueners amb més prestigi a nivell mundial.


La basílica també té una història molt interessant, ja que va passar per ser des d’una presó durant la Guerra del Francès fins a una oficina d’impostos o caserna militar. El seu capítol més fosc, sens dubte, es dóna durant la Guerra Civil durant la qual es va incendiar la basílica i es va destruir gran part del patrimoni que hi havia dins.


A més, aquesta visita ens permetrà anar a la zona del cor per veure l’orgue de ben a prop i entrar a la Capella del Descens, normalment zones tancades al públic.


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. Les radioguies les portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost està INCLÒS en el preu d’aquesta sortida. No obstant això, i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús. En cas de no portar-los caldrà fer el pagament indicat de 1 € al lloc de visita.

Moltes gràcies per la teva comprensió i suport!


*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.