Return Share
Visitem el famós Flysch de Zumaia
Visitem el famós Flysch de Zumaia
Compartir Post
Avisos i Notícies Natura

Al Geoparc de la Costa Basca hi trobem la poblaci√≥ de¬†Zumaia, que amaga un dels espais naturals m√©s sorprenents d’Europa.¬†Els seus penya-segats guarden un secret geol√≤gic anomenat flysch. Aquest fenomen, que es desenvolupa al llarg de 8 km de costa, √©s com un gran llibre obert, un telescopi que ens permet observar 60 mil milions d’anys de la hist√≤ria de la terra, inclosa la gran extinci√≥ dels dinosaures. Per aquest motiu, el 2015, va ser declarat Patrimoni Mundial de la Unesco.

Per√≤ com es va formar? La pen√≠nsula Ib√®rica, fa m√©s de 100.000 milions d’anys, es va separar d’Europa. D’aquesta divisi√≥, va n√©ixer el Golf de Biscaia i, al fons mar√≠ del qual, es va formar un flysch negre que podem veure avui dia.¬†Posteriorment, 33 mil milions d’anys enrere, en xocar la pen√≠nsula Ib√®rica amb Europa, els sediments del fons mar√≠ es van deformar aixecant-se i creant els Pirineus i les capes verticals del flysch. Finalment, van sorgir els penya-segats des dels quals podem veure avui aquest m√†gic paisatge de Zumaia.

Tot un espectacle. Si t’agrada la fotografia, sens dubte, aquest lloc no et decebr√†. Nosaltres farem una part del cam√≠ de ronda que ens permetr√† veure-les. Si vols veure els nostres pr√≤xims viatges, fes clic aqu√≠.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar