Return Share
El Parc Natural del Cap de Creus
El Parc Natural del Cap de Creus
Compartir Post
Cultura Popular Natura

El Parc Natural del Cap de Creus és un indret únic i especial situat a la Costa Brava. Aquesta zona protegida és coneguda per la seva biodiversitat, paisatges impressionants i la seva rica història geològica. Consta també com una de les primeres zones d’Europa que van ser habitades i compta amb nombrosos vestigis de la presència de l’home des del paleolític.

A més, la fauna d’aquest indret és d’interès natural pel flux notori d’aus migratòries. Als seus penya-segats podem observar l’àliga cuabarrada, el falcó pelegrí o el mussol reial i com a aus pròpiament marines trobem diverses espècies de gavines, el corb marí emplomallat, les baldrigues, o els xatracs.

També hi ha una gran varietat de rèptils i amfibis, com la sargantana ibèrica, la serp d’escala i la granota verda comuna. I no ens podem oblidar d’una les poblacions més grans de tortugues marines de la Mediterrània i ocasionalment de dofins i balenes. Tot això en part és gràcies a que la contaminació de les aigües és molt baixa.

Vols conèixer aquest paratge de mà d’un equip de guies experts? Participa en el Viatge del Far de la fi del món i  El Cap de Creus i l’Alt Empordà, del 29 d’abril a l’1 de maig.

Pel que fa la flora, és diversa i variada. És considerada una configuració única al món, per la seva riquesa vegetal en què coexisteixen elements del mediterrani amb el continental. A les zones baixes dominen els arbustos i matolls, com el bruc i la farigola, mentre que a les zones més altes trobem boscos d’alzines i pins. Sentiràs que estem en un lloc salvatge on l’ésser humà encara és el convidat.

La seva història geològica també és molt interessant. La zona es va formar fa més de 300 milions d’anys, amb algunes de les formacions rocoses més antigues de la Península Ibèrica, com la famosa Punta del Castell, una gran roca que s’enlaira des del mar i impressionants coves i penya-segats que voregen la costa. Un altre espai destacat del Parc Natural és el Paratge de Tudela, que té un importantíssim interès geològic.

Aquí trobem alguns dels millors exemples a nivell mundial d’estructures de deformació dúctil en roques metamòrfiques i en roques granítiques. I totes aquestes roques, erosionades durant milions d’anys per l’aigua i la tramuntana, se’ns presenten de forma capritxosa: un camell, una àliga, un conill, un elefant… tants animals com siguis capaç d’imaginar! No és estrany que el pintor Salvador Dalí veiés en aquest lloc la font de la seva inspiració.

 

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar