Tornar Reservar
PDF

Història als Vilars d’Arbeca – 15/04/23 – 8h

El poblat protohistòric d'Arbeca - Tàrrega - Verdú - Les terres de L'Urgell i Les Garrigues

Història als Vilars d’Arbeca – 15/04/23 – 8h

Història als Vilars d’Arbeca – 15/04/23 – 8h

El poblat protohistòric d'Arbeca - Tàrrega - Verdú - Les terres de L'Urgell i Les Garrigues
Excursions CulturalsVisites Art i Història
Arqueo Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.

Resum del viatge

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Visites Art i Història

1 dia

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Història als Vilars d’Arbeca – 15/04/23 – 8h

El poblat protohistòric d'Arbeca - Tàrrega - Verdú - Les terres de L'Urgell i Les Garrigues

Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida arqueològica per les terres de Les Garrigues i l’Urgell en què…

 • Visitarem la sorprenent fortalesa ibèrica dels Vilars d’Arbeca
 • Descobrirem els mitjans defensius emprats en època ibèrica
 • Tractarem dels canvis culturals i les fases de vida d’un poblat protohistòric

Novetat al Programa: “Arqueosortides”

Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!


Arqueosortida 2: l’espectacular fortalesa ibèrica d’Els Vilars d’Arbeca

Sortirem de Barcelona per dirigir-nos a les Garrigues, on visitarem la imponent fortalesa d’Els Vilars d’Arbeca. Dotada de poderoses muralles i torres, s’estructura entorn a un gran pou al voltant del qual es disposen els habitatges, configurant una planta ovalada. Situada enmig de la plana occidental catalana, la fortalesa fou erigida al Primer Ferro (s.VIII aC) i pervisqué fins a època ibèrica, quan fou abandonada cap al 325 aC. Des de 1985 els treballs arqueològics han anat descobrint els fonaments del poblat i de la fortificació a més d’enterraments, instruments de bronze i ferro, llars de foc de tipus «pell de toro» i ceràmiques, algunes d’origen grec, fruit dels intercanvis amb els comerciants mediterranis.


Al migdia ens dirigirem a Tàrrega, on deixarem temps lliure per dinar. Després, anirem a Verdú (Urgell), bonic poble de fesomia medieval entorn al qual també s’han fet algunes troballes arqueològiques i que manté viva una tradició ceràmica secular. Al capvespre, després d’una interessant jornada en les terres de Ponent, tornarem a Barcelona.


Preu de la visita al jaciment: 6 € aprox. (es recollirà al lloc)

Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança bàsica d’accidents i assistència mèdica en viatge.

 


El preu NO inclou
 • Preu de la visita al jaciment: 6 € aprox. (es recollirà al lloc)
 • Dinar lliure a Tàrrega
Condicions Generals

Las condiciones son las reglamentariamente vigentes según la normativa de viajes combinados de la Generalidad de Cataluña. La inscripción, ya sea personal, por Internet, por teléfono o por otros medios, implica la plena aceptación de todos y cada uno de los apartados de esta información y de los programas detallados y normativas de cada viaje o salida.

Condiciones de Cancelación y Cambios:

A las personas que hayan pagado una salida, excursión o actividad de 1 día y la cancelen hasta 72 horas antes de la misma por circunstancias de fuerza mayor, se les guardará el importe durante 1 año para realizar otra salida o excursión similar. El importe del pago NO es reembolsable.

Las cancelaciones producidas dentro de las 72 h anteriores o bien la no presentación a la hora de salida no dan derecho a ninguna devolución o reembolso, cualquiera que sea el motivo. Todos los cambios y cancelaciones tendrán que hacerse siempre por escrito en día laborable a info@centroeuropeo.com

Puede consultar en este enlace todas las Condiciones Generales de Reserva.

Mètode de Pagament

Para poder garantizar la plaza, una vez confirmada la reserva, es necesario realizar después el pago correspondiente de la excursión o salida o el anticipo de un viaje. No se pueden guardar plazas de excursiones y viajes, si no se ha realizado el pago correspondiente.

 • En las Excursiones de 1 día en autocar, una vez efectuada la inscripción y confirmada, se procederá, a continuación, a pagar la totalidad del importe de la excursión en un plazo máximo de 4 días. Este importe siempre deberá estar pagado antes de la salida.
 • En los Viajes de 2 o más días de duración, que incluyen hoteles, aviones, trenes, etc es necesario realizar un anticipo o pago a cuenta de la reserva (que se indica en cada programa) también en el plazo máximo de 4 días después de la inscripción. El resto del pago se realizará, como máximo, hasta 45 días antes de la salida, o bien en la fecha límite indicada en cada programa. Las plazas reservadas y no pagadas en los indicados plazos podrían ser anuladas.
Assegurança de Viatge

Seguro de Accidentes y Asistencia Sanitaria Básica durante las Actividades y Excursiones de un día.

En todas nuestras actividades y excursiones de un día de duración, hemos incluido en el precio un seguro que cubre la asistencia sanitaria básica a causa de accidentes, rescate, y otras posibles incidencias producidas durante el día de excursión. Este seguro no cubre el transporte de regreso a casa una vez recibido el alta. Los traslados suelen ser asumidos por mutuas privadas, seguros personales, o en su defecto deben ser costeados por los participantes. Recomendamos que consultes a tu mutua privada para estos casos.

Te informamos también que nuestro equipo de guías está formado para ofrecer acompañamiento y sigue nuestro protocolo de actuación en caso de incidencia (Aviso inmediato al 112), una vez el participante ha sido atendido por los servicios de asistencia, el Guía , valorando el caso, devolverá con el grupo para continuar la actividad.


Viajes: Para informaciones sobre los Seguros de Viaje (+ 2 días) y Seguros de Cancelación, haz clic aquí 


Importante: Los seguros no incluyen el libre desistimiento (no venir a un viaje sin causa médica justificada). Tampoco se incluyen las enfermedades nerviosas, psíquicas, mentales, depresivas, de ansiedad, etc … con o sin hospitalización, así como determinadas enfermedades crónicas o pre-existentes.

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal – Muntaner) amb les parades habituals.


 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i darrera parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la matalasseria de la cantonada del Passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1 Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.