Les Arqueosortides
Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!
Arqueosortida 7: Bruixes, bandolers i segadors al cor de Catalunya
Sortirem de Barcelona per endinsar-nos al Lluçanès. En aquest territori, montuós i despoblat, recentment erigit en comarca, s’hi troba el Centre d’Interpretació de la Bruixeria de Sant Feliu Sasserra, que explica la dimensió que arribà a tenir el fenomen a la Catalunya de principis del s.XVII i el procés pel qual 6 dones foren executades a la població acusades de bruixeria. Seguidament, passarem per Oristà, on, sota l’església de Sant Andreu, se’ns conserva una curiosa “cripta-tribuna” romànica, que veurem. En un mas prop del poble nasqué Perot Rocaguinarda, un dels bandolers més famosos.
D’aquí ens dirigirem a Vic, on dinarem. A la tarda descobrirem Centelles, població que donà nom a un dels llinatges nobles catalans més importants i que fou l’epicentre de la Revolta dels Barretines, l’epíleg de la Guerra dels Segadors. Al vespre, després d’una interessant sortida centrada en els conflictes que sacsejaren la Catalunya del s.XVII, tornarem a Barcelona, amb arribada prevista a les 20 h aprox.