Return Share
Visitem el famós Flysch de Zumaia
Visitem el famós Flysch de Zumaia
Compartir Post
Avisos i Notícies Natura

Al Geoparc de la Costa Basca hi trobem la població de Zumaia, que amaga un dels espais naturals més sorprenents d’Europa. Els seus penya-segats guarden un secret geològic anomenat flysch. Aquest fenomen, que es desenvolupa al llarg de 8 km de costa, és com un gran llibre obert, un telescopi que ens permet observar 60 mil milions d’anys de la història de la terra, inclosa la gran extinció dels dinosaures. Per aquest motiu, el 2015, va ser declarat Patrimoni Mundial de la Unesco.

Però com es va formar? La península Ibèrica, fa més de 100.000 milions d’anys, es va separar d’Europa. D’aquesta divisió, va néixer el Golf de Biscaia i, al fons marí del qual, es va formar un flysch negre que podem veure avui dia. Posteriorment, 33 mil milions d’anys enrere, en xocar la península Ibèrica amb Europa, els sediments del fons marí es van deformar aixecant-se i creant els Pirineus i les capes verticals del flysch. Finalment, van sorgir els penya-segats des dels quals podem veure avui aquest màgic paisatge de Zumaia.

Tot un espectacle. Si t’agrada la fotografia, sens dubte, aquest lloc no et decebrà. Nosaltres farem una part del camí de ronda que ens permetrà veure-les. Si vols veure els nostres pròxims viatges, fes clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar