Return Share
Fem un tastet de vins a Oporto
Fem un tastet de vins a Oporto
Compartir Post
Avisos i Notícies Cultura Popular Història

A mitjans de març viatjarem a Porto, ciutat del nord de Portugal que es troba a la riba del riu Douro. Segur que el grup quedarà meravellat del seu ambient bucòlic, els carrerons estrets del barri antic, les cases senyorials, els seus impressionants ponts… Però si parlem de Porto, no ens podem oblidar dels seus vins, amb denominació d’origen. Aquests vins es produeixen a la regió vitícola de l’Alt Duero, en unes terrasses molt escarpades que han sigut utilitzades per a fins vinícoles des de fa dos mil anys. El procés de recollida del raïm es realitza de manera manual, per posteriorment ser transportat a collibè fins als punts de recol·lecta de la fruita.

Quan és recollit, i poc després que comenci la seva fermentació, el suc del raïm és barrejat amb aiguardent vínic neutre. Això talla la fermentació del sucre de la fruita, per la qual cosa continua sent un vi dolç. A aquest tipus de vi se’l coneix com a vi fortificat, i com a tal, té un alt percentatge d’alcohol: entre 19 i 22 graus.

Amb el grup, podrem visitar una de les caves més reconegudes de Porto, Sogrape, de tradició familiar. Allà, hi podrem fer un tastet de vins, que ens permetran assaborir tota la història i cultura darrera d’aquest caldo.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar