Return Share
El sorprenent Canal de Corint
El sorprenent Canal de Corint
Compartir Post

El canal de Corint és un canal de navegació aixecat artificialment al segle XIX i que connecta el golf Sarònic, al mar Egeu, amb el golf de Corint, al mar Jònic, tallant l’istme que els separa en dos. Atenes és a 70 km de Corint en línia recta, però fins a finals del s.XIX els vaixells que transportaven mercaderies havien de fer tota la volta a la península del Peloponès per poder arribar al Pireu. En total 700 km que feien el viatge molt més car i llarg que amb el canal artificial.

Ja des de fa molts milers d’anys enrere, que la civilització grega voler-hi construir un canal, però ja en aquella època una antiga profecia de l’oracle de Delfos va advertir als humans que no construïssin cap canal de Corint perquè Zeus ja havia disposat geogràficament illes i penínsules com li semblés millor i res ni ningú hauria d’anar contra ell.

Durant el període romà, Neró va ser un dels primers visionaris que va pretendre construir el canal artificial que unís tots dos mars i facilités així el trànsit marítim a la zona. No va reparar en mitjans per emprendre la titànica tasca i va disposar 6000 esclaus per fer-ho. Però la realitat es va imposar al somni. Un any més tard el cruel emperador va morir i el seu successor va cancel·lar el projecte davant la dificultat tècnica del mateix.

Durant segles la idea va seguir vigent, però ningú va gosar desafiar les dificultats fins que a finals del segle XIX i després de la independència grega es va intentar assaltar de nou el projecte. Finalment, després de moltes fallides de les empreses concessionàries i problemes financers de diversa índole, el canal es va inaugurar el 1893 després d’onze anys de feines.

Actualment, és un canal artificial navegable que té una longitud de 6.343 km, una amplada mínima de 24,6 metres al nivell del mar i una amplada de 21 m a la base a una profunditat de 8 metres. De fet, aquest estiu, amb el Centre Europeu el creuarem a més de fer un itinerari per Atenes i la Grècia Clàssica. Fes clic en aquest enllaç per veure més informació del viatge a Grècia.

 

Una de les peculiaritats del Canal de Corint són els dos ponts de carretera. Van ser creats el 1988 als dos extrems del canal i es van construir al nivell del mar, cosa que permet que els automòbils i vianants creuin el canal. El pont del nord-oest es diu Poseidonia mentre que el del sud-est es diu pont d’Istmia.

La característica d’enginyeria única del Canal de Corint és que aquests ponts, per permetre que els vaixells entrin o surtin del canal, estan completament submergits a l’aigua, per tornar a emergir després que s’hagi fet el trànsit naval. Els ponts funcionen, en el descens sota l’aigua, fins i tot només per gravetat, per permetre que el canal es transiti completament fins i tot en el cas d’una apagada elèctrica dels motors que operen el mecanisme d’ascens i descens del pont.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar