Return Share
Beneficis del Senderisme
Beneficis del Senderisme
Compartir Post
Natura

Què és el Senderisme?

El senderisme és una activitat esportiva que es desenvolupa en el medi natural. Consisteix en caminar per senders, camins, corriols, etc… de boscos, fagedes, muntanyes, amb la fi de descobrir el patrimoni natural, contemplar vistes i panoràmiques, alhora que gaudir de la pràctica de l’exercici físic a la Natura. El senderisme és una activitat no competitiva, això vol dir que la seva finalitat no és la de competir contra el temps o contra altres participants. Ben al contrari, és un activitat perfecte per prendre’s amb calma, gaudir en companyia, compartir grans moments i experiències, i desconnectar de la rutina.

Beneficis del Senderisme i del contacte amb la Natura

La pràctica continuada del Senderisme aporta molts beneficis per al benestar general de les persones, principalment per la pràctica de l’activitat física. Els més evidents són la millora de l’estat físic general, i una millora del sistema cardiovascular, del fet de caminar i respirar aire fresc. Et sorprendran també les teves reaccions als simple contacte amb la Natura. Segurament et sentiràs molt més calmat/da, més sociable, i tendiràs a relativitzar molts dels problemes i situacions de la teva vida, i és que en la immensitat de la Natura, ens adonem de la nostra veritable posició al món.

Si a més aquesta activitat es realitza en grup, els seus beneficis es multipliquen. Està demostrat que practicar una activitat física en companyia allunya els sentiments de solitud, avorriment i depressió; crea lligams d’amistat i ens fa sentir part d’una comunitat on afirmem la nostra personalitat alhora que participem activament.

Et deixem en aquest enllaç les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salud sobre els beneficis de l’activitat física i la seva pràctica mínima, per si vols ampliar la informació.

Recomanacions abans de començar

Si et vols iniciar en el Senderisme, s’ha de tenir especial cura en fer-ho amb total seguretat. És important ser conscient de les nostres limitacions, i saber el que podem i no podem fer. Per exemple, si habitualment sempre agafem el cotxe o la moto per a fer qualsevol desplaçament, i no estem acostumats a caminar, caldrà començar per senzilles passejades o excursions per a caminadors principiants. També el més recomanable abans de començar qualsevol activitat física és visitar el metge que ens farà proves i ens informarà en base a les nostres necessitats específiques. Hem d’agafar l’hàbit de visitar el metge més sovint, tot i que ens trobem bé, i evitar consultar pàgines web, que sovint no responent a les nostres particularitats.

També s’ha de portar l’equipament adequat, per al terreny i per a l’esport. Sobretot és bàsic portar botes o bambes de muntanya i roba còmode, i sempre una motxilla amb aigua, menjar i pica-pica energètic, roba d’abric i protecció solar. Et recomanem visitis l’apartar al nostre web Excursions de Natura i Senderisme. Advertiments, Suggeriments i Recomanacions, on donem amplis detalls.

Senderisme Cultural

El Centre Europeu programa mensualment nombroses sortides de Senderisme, així com Sortides de Senderisme per a Caminadors Principiants, amb Professors i Guies titulats. Les sortides es realitzen per tot Catalunya, tots els caps de setmana, i es visiten indrets espectaculars.

El Centre Europeu té molta experiència en la realització d’aquestes excursions, en els que hem pogut desenvolupar un concepte innovador i molt apreciat pels participants: el Senderisme Cultural. Això són rutes especialment dissenyades per caminar, i gaudir del medi natural, alhora que es profunditza en aspectes culturals, històrics, geogràfics, i llegendes dels llocs visitats amb les explicacions dels Professors del Centre.  Consulta aquí l’Agenda d’Activitats programades.

No esperis més, i gaudeix de interessants sortides tots els caps de setmana, i comparteix l’experiència amb gent com tu!

Participa en viatges de Natura

Al Centre Europeu també fem diversos viatges de natura i Senderisme durant l’any per anar a descobrir nous territoris de la península Ibèrica i Europa. Dona un cop d’ull al nostre programa de viatges organitzats en grup i coneix gent nova mentre gaudeixes d’espais naturals meravellosos:

Viatge Organitzat en Grup a les Illes Açores


Vols rebre interessants propostes per al teu temps de lleure? Subscriu-te a la Newsletter Cultural del Centre Europeu

  • Rebràs Atractives Propostes d’Activitats, Excursions i Viatges en els quals podràs participar
  • Estaràs informat/da de l’agenda i et podràs planificar el teu calendari
  • Gaudiràs de vídeos d’art i història
  • Veuràs àlbums de fotos de les nostres sortides

Fes clic aquí per subscriure’t.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar