Return Share
10 Curiositats sobre Berlín
10 Curiositats sobre Berlín
Compartir Post
Art Cultura Popular Història

Berlín és una de les ciutats més interessants i amb més història d’Europa. Captiva amb la seva extraordinària varietat de llocs d’interès, la seva rica vida cultural i un estil de vida animat però relaxat. Et deixem 10 curiositats sobre aquesta ciutat:

  • Encara que la ciutat dels canals i ponts que ens ve al cap sigui Venècia, Berlín compta amb més. Mentre que la ciutat italiana té al voltant de 400 ponts, la capital d’alemanya en té 1700.

 

  • Berlín és una de les ciutats amb més espais verds d’Europa. De fet, ocupen una quarta part de la seva superfície. El Parc de Tiergarten és el més famós i i té 210 hectàrees, en ple centre de la ciutat.

 

  • L’Ampelmännchen és la silueta típica dels semàfors en els passos de vianants del sector de Berlín de l’extinta República Democràtica Alemanya (part Soviètica). Creat el 1961, l’homenet del barret posseïa una aparença bastant infantil, amb un cap gran i les cames curtes, però va aconseguir una enorme popularitat que avui dia encara es manté.

 

  • Berlín és una de les capitals amb menys cotxes d’Europa. No obstant això, la proporció de bicicletes és molt elevada: hi ha 710 bicicletes per cada 1000 habitants, i un total de 620 km de carril per a elles.
  • Un dels grans mites de Berlín és el Trabant, es pot veure en fotos, grafits, o convertit en peça de col·leccionista. Ara bé, què fa tan popular al Trabant? Trabant significa “company viatger”, més popularment conegut com a Trabbi, va ser l’automòbil comunista per excel·lència, un petit vehicle de baix cost que pràcticament posseïa el monopoli automobilístic de la República Democràtica Alemanya. Amb una carrosseria fabricada amb cartó i resina de Moscou i un motor de dos cilindres, el Trabant es va convertir en un cobejat vehicle capaç de transportar a quatre adults amb el seu equipatge.

 

  • Encara que Viena sigui considerada com la capital de la música, Berlín té moltíssim a dir sobre aquest art. Prova d’això és que és l‘única ciutat del món que posseeix tres òperes en actiu: la Berliner Staatsoper, la Deutsche Oper Berlín i la Komische Oper Berlin.

 

  • El búnquer on va morir Hitler és avui dia un pàrquing.

 

  • El mur de Berlín es va construir en una sola nit. Entre el 12 i el 13 d’agost de 1961 va tenir lloc la construcció d’uns 155 quilòmetres de panells de formigó, maons i filferros que separarien durant 28 anys la ciutat de Berlín en dos blocs clarament diferenciats, la zona comunista i la capitalista.

 

  • El tram més llarg de mur conservat actualment és el que està al costat del pont vermell de Oberbaumbrücke, conformant l’East Side Gallery. Es tracta d‘1,3 quilòmetres de paret en els quals hi ha més de 100 pintures que constitueixen la galeria d’art a l’aire lliure més gran de món.

 

  • Durant la II Guerra Mundial, la Porta de Brandenburg i la famosa quadriga, situada a la part superior, van ser greument danyades. No obstant això, amb moltíssima feina de restauració s’han conservat. És curiós saber que quan Napoleó va conquistar Berlín, es va endur la quadriga a París. No obstant això, anys més tard, en la presa de París liderada per Ernst von Pfuel, els alemanys la van recuperar.

 

 

Si vols participar en el viatge a Berlín, Potsdam i Dresden aquest estiu que organitza el Centre Europeu de Barcelona, fes clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar