Return Share
10 curiositats sobre Viena
10 curiositats sobre Viena
Compartir Post
Cultura Popular

Descobreix 10 curiositats sobre la capital d’Àustria, Viena:

 

1. El nom romà de la ciutat era Vindobona, nom que procedia del celta i volia dir «ciutat blanca» o «ciutat brillant». El nom austríac de la ciutat és Wien.

 

2. A més de ser una ciutat verda, Viena també és una capital cultural. Només la capital acull més de cent museus, entre els quals destaquen el Leopold Museum, el Museumsquartier i el Museu Albertina.  Si et decideixes a visitar-la, descobriràs que en aquesta ciutat es respira art per tot arreu, i els bars no en són l’excepció. Et pots trobar cafeteries i llibreries amb una decoració exquisida o apreciar projeccions artístiques mentre prens una cervesa o un cafè.

 

3. A la famosa Escola d’Equitació Espanyola, fa 400 anys que s’hi practica i ensenya l’equitació clàssica segons la tradició renaixentista de l’Haute Ecole i que ha estat declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

4. El parc més famós de Viena és el Prater. El seu nom oficial és Wiener Prater i la denominació deriva de la paraula llatina pratum que significa prat. La seva avinguda més important és la Hauptallee i als seus costats s’hi alineen centenars de castanyers. S’hi celebra anualment la Marató de Viena. A una cantonada del Prater hi ha un famós parc d’atraccions: el Wurstelprater. Hi pots pujar a la Wiener Riesenrad, la nòria gegant més antiga del món. Va ser construïda el 1897 per commemorar els 50 anys al tron de l’emperador Francesc Josep. Té una alçada de 65 metres i les cabines ofereixen unes meravelloses vistes de la ciutat.

Si vols conèixer la ciutat, pots participar en el Viatge que farem a Viena, la Vall del Danubi i Bratislava, del 18 al 22 d’Abril 2023.

 

5. Una de les joies de la ciutat és la Catedral de Sant Esteve, que es va edificar fa més de 700 anys. Haydn i Mozart van tocar en aquesta fantàstica església. Si vols escoltar-hi el Requiem com mai no ho has fet, ves-hi ja que a la Catedral s’aconsegueix una sonoritat espectacular, utilitzant simultàniament cinc òrgues.

6. Un dels monuments més visitats és el Palau de Schönbrunn, que té en total 1441 habitacions i uns jardins meravellosos. És conegut com el Versalles vienès i ha vist passar gairebé 300 anys de la història d’Àustria.

 

7. En aquesta ciutat es va inventar el croissant. Va ser un forner vienès el 1638 el primer en fer-lo i va ser portat a França per Maria Antonieta, que era austríaca.

 

8. Fins al 1938, pels carrers de Viena se circulava per l’esquerra. A partir d’aquell any es va modificar el sentit de la circulació i va passar a ser per la dreta. Actualment, hi ha 1.280 semàfors que regulen 2.763 km. de vies.

9. Quin es creu que és el cementiri més gran d’Europa és a Viena. És el Zentralfriedhof i conté prop de 3 milions de tombes. Hi estan enterrats molts compositors famosos com Brahms, Beethoven, Gluck, Strauss o Schubert entre d’altres.

 

10. A la II Guerra Mundial, la ciutat es va dividir en quatre. Això és degut al control que exercien França, Gran Bretanya, la URSS i Estats-Units a la ciutat.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar