Tornar Reservar
PDF

Natura a les Muntanyes de Prades -13/05/23 -8h

El Tossal de la Baltasana i la vila vermella, els encisadors paisatges del Baix Camp

Natura a les Muntanyes de Prades -13/05/23 -8h

Natura a les Muntanyes de Prades -13/05/23 -8h

El Tossal de la Baltasana i la vila vermella, els encisadors paisatges del Baix Camp
Excursions 1 Dia
Cultura i Arts Natura i Senderisme
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUĂŤ.

Resum del viatge

Excursions 1 Dia | Programa Activitats Culturals

1 dia

Excursions 1 Dia | Programa Activitats Culturals | Activitat Club Cultural.

Natura a les Muntanyes de Prades -13/05/23 -8h

El Tossal de la Baltasana i la vila vermella, els encisadors paisatges del Baix Camp

Aquesta activitat es troba en curs o ja s'ha realitzat. Consulta les properes activitats disponibles al programa AQUĂŤ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu
Horaris i Punt de Trobada
Info prĂ ctica
Condicions
Dades tècniques

Les Muntanyes de Prades, un massĂ­s extens a cavall entre les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de BarberĂ , el Priorat i les Garrigues, una serra que alberga autèntiques meravelles… El Tossal de la Baltasana, el sostre del massĂ­s, a 1.023m d’alçada, els boscos de roure reboll, o bĂ©, els flagrants encants de Prades, la vila vermella. Vine a descobrir les mil meravelles de Prades i acompanya’ns en aquesta ruta de natura!


Vols saber-ne més? No et descuidis de revisar la resta de pestanyes ni de llegir les dades tècniques.

Natura a les Muntanyes de Prades


DescripciĂł: ens dirigirem cap a Prades (Baix Camp), tambĂ© coneguda com a Vila Vermella, degut a la coloraciĂł caracterĂ­stica dels seus edificis. Des d’allĂ  farem una caminada que ens portarĂ  a descobrir la Ăşnica roureda de roure reboll que trobem a Catalunya! A continuaciĂł, prendrem una pista que ens acostarĂ  fins al Tossal de la Baltasana (1.203m), el punt mĂ©s alt d’aquestes muntanyes, i si el dia Ă©s clar, podrem gaudir d’unes panorĂ miques excepcionals des dels Pirineus fins al massĂ­s dels Ports. Dinarem de pĂ­cnic durant la ruta, i arribarem a les Coves d’en Pere, unes curioses balmes que havien estat utilitzades pels pastors. Finalment, la serenor dels boscos de pi roig ens acompanyarĂ  en la nostra tornada cap a la bonica vila de Prades.


Itinerari: Prades – Roureda de Roure Reboll – Tossal de la Baltasana – Coves d’en Pere – Prades

 

Prades i Tossal de Baltasana
Prades i Tossal de Baltasana
Detalls del preu
El preu inclou
 • OrganitzaciĂł, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança bĂ sica d’accidents i assistència sanitĂ ria.

El preu NO inclou
 • Dinar de pĂ­cnic (cal portar-lo enllestit de casa)

Ă€pats:

 • Esmorzar en ruta: Farem parada en algĂşn poble o Ă rea de servei. No obstant, s’aconsella portar-lo de casa.
 • El dinar serĂ  tipus pĂ­cnic (cal portar-lo enllestit de casa).
 • Durant la caminada cal portar aigua i pica-pica energètic.

Equipament i preparaciĂł de la sortida:

 • HidrataciĂł: cal portar un mĂ­nim de 1l d’aigua
 • AlimentaciĂł: cal portar pica-pica energètic per si cal un reforç durant la caminada, fruits secs naturals sense tractar (ametlles, avellanes, nous…), fruita natural (plĂ tan, poma, pera..), barretes energètiques…
 • Equipament:
  • Calçat especĂ­fic de muntanya (botes de muntanya): calçat impermeable amb sola antilliscant.
  • Ulleres de sol, barret i protector solar
  • Roba d’abric: jaqueta, mĂ niga addicional. S’aconsella seguir la regla de les tres capes per facilitar el control de la temperatura corporal (samarreta + polar+ jaqueta/impermeable).
  • Impermeable/capelina: per fer fronts a possibles precipitacions.
  • Motxilla i roba còmode (samarreta i pantalĂł de trekking o esportiu).
  • Bastons de tresc: recomanables per acompanyar la marxa i guanyar estabilitat. Hi ha algun tram de corriol pedregĂłs.

INFORMACIĂ“ GENERAL PER A TOTS ELS VIATGES, SORTIDES i EXCURSIONS


APTITUD FĂŤSICA – PMR: Els nostres viatges, excursions i visites culturals sĂłn sortides actives que inclouen passejades i caminades a peu, ja que d’aquesta manera aconseguim conèixer bĂ© tots els llocs i paratges que visitem. Per això cal tenir en compte que a moltes poblacions i pobles rurals hi ha carrers amb pendents, pujades, escales, i paviments en mal estat o irregulars. Sovint cal pujar i baixar diverses vegades de l’autocar o estar dempeus una estona. Totes aquestes caracterĂ­stiques no presenten cap problema per a les persones en condicions fĂ­siques normals, però no sĂłn adequades per a PMR, persones amb mobilitat reduĂŻda, amb dificultats per viatjar i caminar, o persones que necessiten una atenciĂł individualitzada. Les persones participants en les excursions, sortides i viatges no han de tenir cap limitaciĂł a la seva mobilitat personal, ni patir cap malaltia que pugui afectar la normal realitzaciĂł de les activitats en grup. D’altra banda, a les excursions i viatges de natura, senderisme i caminades, cal llegir els programes detallats amb les dades tècniques, les caracterĂ­stiques i el nivell de les possibles caminades i passejades. En cas de qualsevol dubte recomanem consultar a les nostres oficines.


DOCUMENTACIÓ: A tots els viatges, excursions i sortides cal portar sempre el DNI i/o el Passaport, no caducats. En els viatges internacionals i per raons de seguretat, recomanem portar ambdós documents i en llocs separats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.


IMPORTANT: En fer les inscripcions a un viatge o sortida cal que el nom i cognoms indicats, la data de naixement i altres dades necessĂ ries, coincideixin exactament amb els del DNI i Passaport, per evitar problemes en les reserves de vols, hotels, assegurances, etc.


PUNTUALITAT: Per respecte a tots els participants, es demana la mĂ xima puntualitat en els punts de sortida i parades d’autocars, ja que a causa del trĂ nsit no es possible esperar a les persones que es retardin. Cal seguir en tot moment les indicacions, horaris i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat, i en cas de qualsevol incidència o retard contactar amb els telèfons mòbils d’emergència del Centre o els que s’indiquin durant el viatge o sortida.


VESTUARI i CALÇAT: Cal portar sempre un vestuari còmode i adient, i sobretot un calçat esportiu i antilliscant, apropiat per viatjar i moure’s sense dificultats, tant en ciutats com en el medi natural, zones rurals o llocs de muntanya. Es recomana que el calçat subjecti be el peu i el turmell per evitar possibles caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits. D’altra banda, cal sempre preveure la possibilitat de canvis meteorològics imprevistos i que en alguns llocs i zones de muntanya hi hagi temperatures diferents, amb la possibilitat de pluges i tempestes, i per això es recomanable portar roba adequada, calçat de recanvi, paraigües o impermeable, protecció solar, farmaciola, els medicaments personals, etc.


CLIMATOLOGIA: Les activitats i viatges es realitzen sempre amb els horaris indicats i segons el programa oficial previst, independentment de les condicions climatològiques dels dies anteriors o del moment de la sortida. L’experiència de molts anys ens indica que encara que en el moment de la sortida plogui o les condicions meteorològiques siguin adverses, aquestes poden ser totalment diferents en el lloc de visita. I en el supòsit que aquestes condicions no milloressin, sempre es recorre a activitats alternatives. En qualsevol cas, si un viatge tingués alguna modificació, canvi d’horari o cancel.lació per alguna causa imprevista o excepcional, ens posaríem en contacte per telèfon, SMS o E-mail el més aviat possible, i per això és important mantenir les dades personals, correu, adreces i telèfons actualitzats en tot moment.


EQUIPATGE: Cada participant Ă©s responsable del seu propi equipatge i objectes personals, i per això ha de controlar i vigilar en tot moment els mateixos, especialment en les sortides i arribades als hotels, estacions, aeroports, etc. Per les excursions i sortides diĂ ries Ă©s recomanable portar una motxilla còmoda i no bosses de mĂ  o maletins. Les maletes i equipatges han d’estar correctament senyalitzats i identificats amb nom, adreça i telèfons per evitar confusions amb altres de similars.


MENJARS EN LES EXCURSIONS (1 dĂ­a): Normalment a les excursions culturals en autocar es deixa temps disponible al migdia en alguna ciutat o poblaciĂł que disposi de restaurants, bars i serveis per poder realitzar lliurement el dinar. Es pot portar el dinar de picnic o reservar prèviament algun restaurant. Tot i això, en algunes sortides es realitzen dinars en restaurants prèviament reservats per a tot el grup. En determinades excursions i especialment en les rutes de natura, senderisme i caminades cal sempre portar el dinar de casa, tipus pĂ­cnic, ja que es menja al camp o en zones rurals. Tot això s’indica als programes detallats de cada sortida.


MENJARS EN ELS VIATGES (+2 dies): Durant els viatges amb hotels sempre es procura donar la major llibertat possible pels Ă pats dels participants, per tal de donar prioritat a les visites i activitats, i evitar en la mesura del possible els casos d’intolerĂ ncies i al.lergies d’algunes persones en els menus de grups. Als programes detallats de cada viatge s’indica el sistema de menjars, MP (mitja pensiĂł), PC (pensiĂł completa) o AD (allotjament i esmorzar-bufet), depenent de l’hotel, situaciĂł i lloc. En alguns viatges i per evitar els estrictes horaris dels hotels i poder gaudir del temps lliure, habitualment el règim escollit als hotels Ă©s el d’AD. En conseqüència, en determinats viatges no s’inclouen els dinars i sopars, que s’efectuen lliurement a les diverses ciutats i poblacions que visitem, sense cap problema. En tots aquests llocs turĂ­stics hi ha gran varietat de restaurants, autoserveis, bars, cafeteries, etc i a mĂ©s, els Professors i Guies informen i assessoren al respecte.


MITJANS DE TRANSPORT: Els autocars que utilitzem en les excursions i viatges sĂłn confortables i moderns i disposen d’aire condicionat, mĂşsica ambient, vĂ­deo, etc. SĂłn conduĂŻts per xofers habituals, experts i de confiança. Excepte en el cas en que s’indiqui el contrari en el programa, normalment NO es reserven seients o llocs concrets en els autocars, trens, avions, vaixells … i altres mitjans de transport, per tal que cada participant (per ordre d’arribada) pugui seleccionar el seu lloc preferit i situar-se lliurement amb els seus amics o coneguts. Les persones que van juntes al viatge o comparteixen habitaciĂł han de compartir fila de seients. Les places escollides es mantenen fixes durant tot el viatge, excepte acord mutu entre els passatgers. A l’interior dels mitjans de transport i autocars no es permet fumar ni menjar. L’ús del cinturĂł de seguretat Ă©s obligatori en els autocars i avions.


DESPESES EXTRA: En els viatges culturals del Centre Europeu no hi ha excursions facultatives. Totes les sortides, excursions i desplaçaments en els nostres autocars son sempre incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.


ENTRADES OPCIONALS: Les possibles entrades opcionals a museus, parcs, monuments, espectacles, … i els viatges en transports públics, tramvies, trens, funiculars, embarcacions, vaixells, taxis, … etc son opcionals i particulars. Aquestes possibles activitats es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.


REUNIONS PREPARATĂ’RIES de VIATGES: Uns dies previs a la sortida de cada viatge (+2 dies), Ă©s duu a terme una reuniĂł preparatòria virtual. En aquesta reuniĂł, alguns dels Professors i Guies que ens acompanyaran al viatge, informen sobre tots els aspectes rellevants de la sortida, aixĂ­ com de les visites i activitats que es realitzaran. TambĂ©, podreu aprofitar al final d’aquesta reuniĂł virtual, per consultar els diversos dubtes i preguntes que tingueu, relacionats amb el viatge. Per mail, rebreu la data i hora prevista per aquesta reuniĂł preparatòria virtual, a mĂ©s de l’enllaç informĂ tic per accedir-hi uns minuts abans. TambĂ©, per Email, s’envien missatges i informacions escrites d’Ăşltima hora relacionades amb el viatge.


NORMES DE CONDUCTA i SEGURETAT: És molt important complir amb tots els horaris i normatives establertes pels Professors i Guies en les diverses activitats. Per respecte als altres participants del grup, els participants han d’observar una estricta puntualitat. L’organització es reserva el DRET d’ADMISSIÓ i pot excloure de l’assistència a una activitat determinada, o donar de baixa d’una excursió o viatge a aquella persona que incompleixi les normes de seguretat i les instruccions dels Guies i Professors, porti un calçat o vestuari inadequat o perillós per a la zona que es visita, o que per la seva actitud, higiene, conducta, o estat físic pugui perjudicar la organització i direcció del Centre, als guies, als participants, desenvolupament de les activitats i viatges i la normal convivència entre tots els assistents. Per motius organitzatius, de convivència en grup i seguretat, no es permet portar mascotes ni animals de companyia a les activitats, excursions i/o viatges.


NOTES: Els organitzadors es reserven la possibilitat de modificar els horaris, visites i itineraris si alguna causa excepcional, meteorològica, de seguretat o de força major ho justifica, i sempre en benefici del benestar i la seguretat dels participants. Els organitzadors no poden fer-se cĂ rrec de les incidències i despeses econòmiques originades durant els viatges i sortides per motius de força major, per circumstĂ ncies imprevisibles o alienes a l’organitzaciĂł o per causes meteorològiques, desastres naturals, epidèmies, problemes sanitaris, vagues, conflictes socials o polĂ­tics, manifestacions, aldarulls, avaries, retards, incidències en carreteres, mitjans de transport i aeroports o en altres serveis contractats pĂşblics o privats.


La no utilitzaciĂł per part dels participants d’algun servei o mitjĂ  de transport inclòs en el preu d’una excursiĂł o viatge, no dĂłna dret a cap devoluciĂł. Els viatges i excursions es realitzaran amb un mĂ­nim de 20 inscrits. La inscripciĂł implica la plena acceptaciĂł de tots els apartats del programa i de les informacions del web. Si tens qualsevol consulta, no dubtis en telefonar-nos:  93.430.99.79 – 687.560.502. Aquestes normes han estat revisades i editades en data 1 gener 2024 i anul·len a les anteriors.

Sortida en autocar des de Muntaner-Diagonal amb les parades habituals.

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom).
 • 5 minuts desprĂ©s, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de GrĂ cia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de GrĂ cia);
 • 10 minuts desprĂ©s, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada FamĂ­lia, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada FamĂ­lia);
 • 20 minuts desprĂ©s, aprox.: 4a i Ăşltima parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIĂ“: No Ă©s a l’estaciĂł d’autobusos

Natura a les Muntanyes de Prades

 • Ruta Circular
 • Longitud total: 8,6 km
 • Desnivells: +260 m (pujada) / -260 m (baixada)
 • Tipus de camĂ­: pista terra, corriol i sender amb alguns trams pedregosos
 • Durada total (sense parades): 2h30
 • Nivell d’exigència: ◉◉◉◎◎ (moderat)**
  • Nivell esforç: ◉◉◉◎◎ (moderat)
  • Nivell dificultat: ◉◉◎◎◎ (baix-moderat)
 • Itinerari no adaptable

**Catalogat d’aquesta manera degut al tram de pujada fins al Tossal de la Baltasana, tot i aixĂ­, el camĂ­ Ă©s accessible i majoritĂ riament de tipus pista**

Condicions Generals

Les Condicions Generals sĂłn les reglamentĂ riament vigents segons la normativa de viatges combinats de la Generalitat de Catalunya. La inscripciĂł, ja sigui personal, per internet, per telèfon o per altres mitjans, implica la plena acceptaciĂł de tots i cadascun dels apartats d’aquesta informaciĂł i dels programes detallats i normatives de cada viatge o sortida.


Condicions de Cancel·lació i Canvis:

 

-EXCURSIONS i SORTIDES  (1 dia):

A les persones que hagin pagat una excursiĂł, visita cultural o activitat d’1 dia i la cancel·lin per causa justificada fins a 72 hores abans de la mateixa, se’ls guardarĂ  l’import durant 1 any per a fer una altra sortida o excursiĂł similar. El pagament NO es reemborsable. Les cancel·lacions produĂŻdes dins de les 72 h anteriors o bĂ© la no presentaciĂł a l’hora de sortida no donen dret a cap devoluciĂł o reemborsament, qualsevol que sigui el motiu. Els espectacles, concerts, i determinades visites exclusives, poden tenir condicions especials de cancel·laciĂł. Tots els canvis i cancel·lacions hauran de fer-se sempre per escrit en dia feiner a info@centroeuropeo.com


-VIATGES  (+2 dies):

 Els nostres viatges combinats en grup es troben sotmesos a condicions econòmiques especials de contractaciĂł. La causa sĂłn els diversos prepagaments que imposen els serveis reservats per a grups (vols, transports, hotels, guies, visites, etc.) amb preus i condicions especials de pagament. Qualsevol anul·laciĂł d’un participant afecta i perjudica les reserves i pagaments realitzats per al conjunt del grup. Per això, recomanem contractar l’assegurança opcional d’anul·laciĂł per prevenir qualsevol incidència o malaltia imprevista (pròpia o familiar) abans d’un viatge, especialment en el cas de tenir familiars directes d’edat avançada. Quan un participant cancel·la un viatge per desistiment voluntari o per causes no cobertes per l’assegurança opcional de cancel·laciĂł, es produeixen les segĂĽents despeses:

 

1.- Despeses d’anul.laciĂł: 

La bestreta o paga i senyal no és reemborsable. A més, en tots els casos, el client te que assumir els costos dels serveis pre-pagats per l’agència, degudament justificats, com bitllets d’avió, vaixell o tren, reserves hoteleres, autocars, etc. Cal ressaltar que en cap cas és possible retornar l’import dels bitllets emesos de vols, vaixells, trens, i similars.

 

2.- Despeses de penalització: 

 • Entre els 45 i 20 dies abans de la sortida: El 50% del preu total del viatge.
 • Entre els 19 i 15 dies abans de la sortida:  El 75% del preu total del viatge.
 • Entre els 14 dies abans i el dia de sortida: El 100% del preu total del viatge.
 • La no presentaciĂł: El 100% de l’import del viatge, qualsevol que sigui la causa.

 

3.- Despeses de gestiĂł: Qualsevol cancel·laciĂł o canvi d’una reserva tĂ© unes despeses de gestiĂł de 50 €. Tots els canvis, modificacions i cancel·lacions d’una reserva hauran de fer-se sempre per escrit en dia feiner a info@centroeuropeo.com 


 

Mètode de Pagament

Per poder garantir la plaça, un cop confirmada la reserva, cal fer a continuació el pagament corresponent de l’excursió o sortida o la bestreta d’un viatge. No és possible guardar places d’excursions i viatges, si no s’ha fet el pagament corresponent. Es pot pagar online amb targeta, també per transferència bancària, o directament a les nostres oficines.

 

 • Excursions d’1 dia en autocar: un cop efectuada la inscripciĂł i confirmada la mateixa, es procedirĂ , tot seguit, a pagar la totalitat de l’import de l’excursiĂł en un termini mĂ xim de 4 dies. Aquest import haurĂ  d’estar sempre pagat abans de la sortida.

 

 • Viatges de 2 o mĂ©s dies de durada: en els viatges que inclouen hotels, avions, trens, etc cal fer una bestreta o paga i senyal de reserva (que s’indica en cada programa) tambĂ© en el termini mĂ xim de 4 dies desprĂ©s de la inscripciĂł. La resta del pagament s’ha de fer, com a mĂ xim, fins a 45 dies abans de la sortida, o be en la data lĂ­mit indicada en l’apartat de preus de cada programa. Les places reservades i no pagades en els terminis indicats podrien ser anul·lades.

 

 • Formes de pagament: 
 • Pagaments per Transferència: Consulta els nĂşmeros IBAN. Clica aquĂ­: Pagaments per BANC
 • Pagament online amb VISA / MASTERCARD: Omple ara el segĂĽent formulari i serĂ s re-dirigit a una pĂ gina segura de pagaments online de CaixaBank. Tingues la targeta i el telèfon mòbil preparats al teu costat. Recorda que es possible que el teu banc t’enviĂ­ un Codi de Seguretat al teu mòbil per poder completar el pagament. Si tens algun dubte truca’ns al 93.430.99.79. Clica aquĂ­: Fer un pagament online amb VISA

 

Assegurança de Viatge

Assegurança d’Accidents i Assistència SanitĂ ria BĂ sica

 

Excursions 1 dia: En totes les nostres activitats i excursions d’un dia de durada, hem inclòs en el preu una assegurança que cobreix l’assistència sanitĂ ria bĂ sica a causa d’accidents, el rescat, i altres possibles incidències produĂŻdes durant el dia d’excursiĂł. Aquesta assegurança no cobreix el transport de retorn a casa un cop s’ha rebut l’alta. Els trasllats solen ser assumits per mĂştues privades, assegurances personals, o en el seu defecte han de ser costejats pels participants. Recomanem que consultis la teva mĂştua privada per aquests casos. T’informem tambĂ© que el nostre equip de guies estĂ  format per oferir acompanyament i segueix el nostre protocol d’actuaciĂł en cas d’incidència (AvĂ­s immediat al 112), un cop el participant ha estat atès pels serveis d’assistència, el Guia, valorant-ne el cas, retornarĂ  amb el grup per continuar l’activitat.

 

Viatges: Per informacions sobre les Assegurances de Viatge (+ 2 dies) i Assegurances de Cancel·lació, fes clic aquí 


Important: Les assegurances no inclouen el lliure desistiment (no venir al viatge sense causa mèdica justificada). Tampoc s’inclouen les malalties nervioses, psíquiques, mentals, depressives, d’ansietat, etc … amb o sense hospitalització, així com determinades malalties preexistents, cròniques o degeneratives. No s’inclouen les malalties, danys, patologies o lesions produïdes com a conseqüencia d’agreujaments de malalties preexistents o conegudes per l’assegurat. Tampoc les actuacions mèdiques i sanitàries o les operacions quirúrgiques previament conegudes per l’assegurat i que impideixin l’assistència al viatge.


Nota: Recordem que en cas de cancel.lació el client te sempre que assumir els costos dels serveis pre-pagats per l’agència, degudament justificats, com bitllets d’avió, vaixell o tren, la reserva d’hotel, les places d’autocar, les entrades i visites guiades, etc. Cal ressaltar que en cap cas és possible retornar l’import dels bitllets emesos de vols, vaixells, trens, i similars. Per això, recomanem contractar l’assegurança EXTRA opcional d’anul·lació.