Return Share
Visitem l’Espai Natural del Remolar-Filipines
Visitem l’Espai Natural del Remolar-Filipines
Compartir Post

Recentment, hem fet una caminada pel Parc Fluvial del Llobregat, i ens hem quedat al Prat de Llobregat, just a les portes de la desembocadura. Aquest cop, ens traslladem a primera línia de mar, als Espais Naturals del Delta del Llobregat! Visitarem Remolar-Filipines, un espai format a partir d’una antiga desembocadura o gola del riu. De fet, hi trobem L’estany del Remolar que data del segle XI.

Veurem prats humits, canyissars i pinedes litorals, zones humides carregades de biodiversitat just a les portes de Barcelona. A més, tindrem l’oportunitat d’entrar als aguaits (observatoris d’aus) i observar ànecs i aus estilitzades, cames llargues i colls allargats en forma de “S”. Aprofitarem la primavera per veure ocells migrants, espècies que crien en aquest espai o que hi fan parada per reposar i continuar amb el seu viatge.

Tanmateix, parlarem de recuperació i conservació dels espais! Et sona el càmping de Toro Bravo de Viladecans? Doncs estava ocupant l’actual espai de Remolar-Filipines! Per tant, es tracta d’una zona recuperada! Es van fer un seguit d’actuacions de conservació i millora dels hàbitats i ara com ara, és una zona d’elevat interès mediambiental que es troba inclosa a la Xarxa Natura 2000!

A més, continuarem posant fil a l’agulla per teixir el context històric i social del riu i entendre el paisatge! Si vols participar en  les pròximes activitats i excursions de natura, fes clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar