Return Share
Orígens de la Marxa Nòrdica
Orígens de la Marxa Nòrdica
Compartir Post
Cultura Popular Natura

Com tot esport, la Marxa Nòrdica també té la seva història i orígens. En aquest article expliquem de manera ben resumida la història d’aquest fascinant activitat. Quan i on va aparèixer la Marxa Nòrdica? Els inicis d’aquest esport daten de principis del segle XX, concretament als anys trenta, al país nòrdic de Finlàndia. Els esquiadors de fons van començar a utilitzar els seus bastons sense neu com a part del seu entrenament esportiu durant les temporades més caloroses de l’estiu.

Fora de l’àmbit esportiu, el primer ús documentat de la Marxa Nòrdica, data de la segona meitat del segle XX, quan una professora d’educació física, anomenada Leena Jääskeläinen va fer servir els bastons d’esquí de fons a les seves classes com una activitat més. A inicis de l’actual segle, es va fundar la INWA (International Nordic Walking Federation), que va sorgir gràcies a la col·laboració de diverses entitats esportives, com l’institut finlandès d’esports.

A més, també, una marca d’esport anomenada Exel, va contribuir fabricant els primers models de bastons de Marxa Nòrdica. Fins aleshores, els bastons que es feien servir per practicar aquest esport eren els bastons d’esquí de fons. Durant tota la primera dècada del segle XXI, l’activitat esportiva de la Marxa Nòrdica es va anant expandint per Europa, especialment per als països nòrdics i del centre d’Europa, com el cas de Noruega, Alemanya o Àustria. Durant aquest període, aquest esport va arribar també a regions Mediterrànies com és el cas de Catalunya.

Avui en dia, aquesta activitat es continua practicant a moltes regions d’Europa i el seu reconeixement dins del món de l’esport, continua creixent cada any. Diversos esportistes professionals utilitzen aquesta activitat com a exercici complementari dins de les seves rutines d’entrenament. Concretament a l’Estat espanyol, l’any 2016, la Marxa Nòrdica va ser reconeguda oficialment com a modalitat esportiva dins de FEDME (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada).

En cas que vulguis practicar aquest meravellós esport, al Centre Europeu fem diverses activitats, que trobaràs fent clic en aquest enllaç. A més, fem cursos d’iniciació per a tothom que s’hi vulgui iniciar. Pots trucar-nos al 93.430.99.79 o enviar un email a info@centroeuropeo.com.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar