Return Share
Coneix el material obligatori per fer Marxa Nòrdica
Coneix el material obligatori per fer Marxa Nòrdica
Compartir Post
Avisos i Notícies Natura

Saps quina és la llista de materials imprescindibles per realitzar la Marxa Nòrdica? Encara que no ho sembli, hi ha una gran varietat d’eines i peces de roba que són molt important per poder fer rutes de Marxa Nòrdica. Llegeix atentament aquest article per informar-te de tot el que hagis de tindre a punt per dur a terme aquesta activitat física. Aquí abaix tens el  material obligatori per praticar aquest esport amb el Centre Europeu:

 

1. Bastons de Marxa Nòrdica

L’article per excel·lència a l’hora de practicar la Marxa Nòrdica. Molt important que tingueu en compte que els bastons típics de senderisme o Trekking no són el mateix que els bastons de Marxa Nòrdica. La principal característica de diferenciació dels bastons de Marxa Nòrdica i uns de senderisme és la dragonera, una peça pròpia dels bastons de Marxa Nòrdica que s’ajusta a la teva mà per poder realitzar la tècnica d’aquesta activitat física. En aquest article us deixem una imatge perquè pugueu veure totes les parts que tenen aquests bastons. Podreu adquirir aquests bastons en tendes de muntanya, tan físiques com per internet.

Materials Nordic Walking

2. Motxilla

Aquesta és una peça molt important i s’ha de tindre en compte que no totes les motxilles serveixen per practicar Marxa Nòrdica de manera correcta. Com es tracta d’una activitat física, hem d’utilitzar una motxilla esportiva de muntanya perquè sigui còmode a l’hora de fer rutes i estigui preparada per resistir diversos esdeveniments atmosfèrics. A més, aquestes motxilles han de tindre cinturó lumbar perquè s’agafin bé al teu cos i no vagin donant-te cops a l’esquena.

3. Botes de muntanya (Canya Baixa)

Un altre peça molt rellevant són les botes de muntanya. Aquestes han de complir uns requisits mínims per ser aptes per la Marxa Nòrdica. En primer lloc, les botes han de tindre sola antilliscant per no caure i fer-nos mal, en segon lloc, han de tindre una canya baixa, ja que les botes de canya alta o mitjana no ens permeten realitzar bé la tècnica de la Marxa Nòrdica. En últim lloc, aquest no és un requisit obligatori, però si molt aconsellable i és que les botes siguin resistents a l’aigua, per si un cas plou o ens mullem els peus durant la ruta.

 

4. Roba Impermeable

La gran majoria de les rutes de Marxa Nòrdica se solen fer a l’aire lliure i natura, per tant, és molt important que sempre portem a sobre una capelina o peça de roba impermeable per evitar mullar-nos en cas que plogui durant la caminada.

5. Roba tècnica esportista

Com ja hem mencionat en diverses ocasions, la Marxa Nòrdica és una activitat física, per tant, és molt important que a l’hora d’escollir la samarreta, pantalons, mitjons i altres peces de roba, aquestes, siguin tècnic esportista i si poden ser de muntanya també millor encara. En cap situació, fer ús de texans o altres peces de roba rígides que redueixin la mobilitat del nostre cos.

 

6. Frontal (si vas a la nit)

Aquesta és una llanterna que et poses al cap per tenir les mans lliures mentre vas realitzant una caminada de Marxa Nòrdica a la foscor. Serveix especialment, en el cas que t’agradi fer rutes a la nit o al vespre, com també, al matí molt d’hora, quan encara no ha sortit el sol. Al Centre Europeu, sempre recomanem portar aquest tipus de llanterna a la motxilla per si un cas, mai se sap.

7. Abric (en època d’hivern)

La Marxa Nòrdica es pot fer en totes les èpoques de l’any. Fins i tot, quan fa fred a l’hivern, sempre que el terreny no estigui nevat i sigui apte per dur a terme aquesta activitat física. Sempre que puguis, encara que no hi hagi previsió de baixes temperatures, emportat abric quan vagis a fer la Marxa Nòrdica. Recomanem seguir la regla de les tres capes per facilitar el control de la temperatura corporal (samarreta + polar + jaqueta/impermeable).

 

Si vols veure les nostres pròximes activitats de Marxa nòrdica, fes clic en aquest enllaç.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar