Return Share
La Sagrera i El Parc de la Pegaso
La Sagrera i El Parc de la Pegaso
Compartir Post
Barcelona

Ruta Recomanada

Nota: Pots ampliar el mapa per a veure el recorregut proposat. Lloc de Sortida: Metro L1 Sagrera. 

De terra de conreu a barri industrial, la Sagrera ha sofert al llarg dels anys molts canvis en la seva fisonomia desenvolupant un gran procés d’urbanització. Del procés d’industrialització de la zona en destaca la inauguració de la fàbrica el 1908 de la Hispano-Suïssa, empresa d’automoció i enginyeria que va destacar en la producció d’automòbils de luxe i competició. L’any 1946 el Govern franquista va nacionalitzar la Hispano-Suiza, que va rebre el nom d’ENASA, més coneguda com a Pegaso, que va produir fins a l’any 1970, els famosos camions Pegaso.

La Sagrera i El parc de la Pegaso

Gràcies a l’acció veïnal, la fabrica es va traslladar a la Zona Franca i avui hi trobem un gran espai verd del barri. El Parc de la Pegaso es va inaugurar l’any 1986 i va ser creat pels arquitectes Enric Batlle i Joan Roig, combinant el paisatgisme amb espais lúdics i esportius.

El canal d’aigua és l’element més definitori del parc, ja que el travessa en diagonal i circumda una extensa àrea verda amb un sistema de petits turons que reten un petit homenatge als jardins vuitcentistes de Josep Fontseré i Mestre. Ponts tan originals com un d’inspiració tradicional japonesa creuen el canal en diferents punts del seu recorregut.

La Sagrera i El parc de la Pegaso
La Sagrera i El parc de la Pegaso

De l’antiga factoria de camions es conserva la porta d’entrada que ara és l’accés principal d’aquest espai verd, així com l’edifici d’oficines, que ha estat destinat a equipaments del barri. Un record de l’arquitectura industrial de mitjans segle XX. En el recorregut per arribar al Parc de la Pegaso, et recomanem fer una parada a la Plaça de Masadas, una de les poques places porxades que queden a la ciutat.

Es va construir a partir de 1877, seguint un patró unitari, propi del neoclassicisme francès i va ubicar diversos mercats, l’últim va ser enderrocat en la dècada de 1990. La plaça, restaurada, va quedar com un espai diàfan envoltat de porxos, punt de reunió dels veïns i veïnes del barri.

La Sagrera i El parc de la Pegaso

Text per Sandra Cadena.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar