Return Share
La renovació dels Jardins del Doctor Pla i Armengol
La renovació dels Jardins del Doctor Pla i Armengol
Compartir Post
Avisos i Notícies Barcelona Natura

Els Jardins del Doctor Pla i Armengol

A Barcelona estem d’enhorabona, ja que en molt breu s’inaugurarà els nous jardins el Doctor Pla i Armengol i al barri del Guinardò de Barcelona. A continuació us fem una mica d’història i de la seva importància a la ciutat de Barcelona:

L’any 2015 es va cedir l’ús de la finca Ravetllat-Pla a la Fundació Ramon Pla i Armengol. Aquest espai és avui un museu gestionat per la fundació que conté una gran col·lecció de peces de mobiliari, d’escultura, de pintura i d’orfebreria.

El mes de maig del 2018 van començar les obres de millora i renovació dels jardins del Doctor Pla i Armengol, situats a la finca on hi havia l’Institut Ravetllat-Pla, darrere de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. El seu objectiu era transformar l’espai en una gran illa verda oberta al barri.

A més, aquesta finca te un valor afegit: combina ciència i humanitats. Aquesta gran col·lecció es complementa amb els laboratoris de l’Institut Ravetllat-Pla. En aquest espai s’investigava amb cavalls per trobar un sèrum contra la tuberculosi. Per tant, és un dels pocs espais de Barcelona que combinen dues disciplines suposadament tan diferenciades però que realment estan molt unides.

Properament la visita a la finca també es podrà complementar amb la visita lliure als jardins que l’envolten. L’Ajuntament de Barcelona defensa que els parcs i els jardins converteixen la ciutat en un espai de lleure i relaxació, un lloc de trobada i relació.

En aquest vídeo de Betevè en pots veure més detalls: Enllaç a Vídeo

La importància dels espais verds públics

La jardineria ha existit sempre a les ciutats però no va ser fins la revolució industrial que es van començar a crear els espais verds públics. Aquest concepte va néixer amb la finalitat d’oxigenar la ciutat per fer-la més saludable. Els parcs i jardins són el pulmó de la ciutat i per aquest motiu és tan important reivindicar-los.

Des del Centre Europeu apostem per la cultura i la natura i defensem el fort vincle que les uneix. Per aquest motiu quan sigui possible proposarem la visita als renovats jardins del Doctor Pla i Armengol.

Mentrestant, mantenim oferint visites amb guies i professors experts, a jardins de Catalunya i Europa amb les nostres activitats i viatges.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar