Return Share
La Marxa Nòrdica al Centre Europeu
La Marxa Nòrdica al Centre Europeu
Compartir Post
Avisos i Notícies Natura

Aquestes fotografies que trobaràs a continuació són de les primeres sortides de Marxa Nòrdica del Centre Europeu el 2015, quan encara no era un esport reconegut a Catalunya. Sempre hem cregut en la Marxa Nòrdica com una eina per conèixer el país, relacionar-nos amb l’entorn, a més de ser apte per a totes les edats i molt saludable.

Any rere any, ha anat despertant més passió, i ara podem trobar persones practicant-ne per la ciutat i la natura. Ara, el Centre Europeu ja organitza cursos d’iniciació, excursions i viatges per tot Catalunya, així com stages de millora a la Cerdanya en col·laboració amb els millors tècnics del nostre país.

 En què consisteix

La marxa nòrdica o nordic walking és una activitat esportiva molt completa. Consisteix a caminar de manera natural alhora que fem servir uns bastons específics que ens ajuden a impulsar-nos amb els braços.

És una activitat fàcil d’aprendre, que al principi necessita l’atenció personalitzada d’un bon instructor per així conèixer i assimilar la tècnica. El treball és global, ja que intervenen notablement majors grups musculars (el treball de glutis, columna vertebral, en l’àmbit cardiovascular, etc.).

Pots veure les activitats de marxa nòrdica que organitzem en aquest enllaç.

Història

Aquest esport que ara triomfa a Europa té el seu origen cap a 1930, quan els esquiadors de fons a Finlàndia, incloïen entrenaments durant l’estiu coneguts com “Marxa amb bastons” per a no perdre la forma en l’època estival. El 1996 a Finlàndia es realitzen les primeres investigacions i tests sobre els efectes beneficiosos per a la salut de la Marxa Nòrdica. En els anys 90 les Universitats de Wisconsin i Michigan als EUA també van efectuar estudis sobre els resultats de la Marxa Nòrdica.

Però no va ser fins a l’any 1997 quan van sortir al mercat els primers bastons fabricats per desenvolupar la tècnica del Nordic Walking. L’any 2000 es constitueix a Finlàndia la INWA (Associació Internacional de Nordic Walking), sent els primers membres afiliats Finlàndia, Àustria i Alemanya. Aquest mateix any es desenvolupa als EUA, la tècnica FITTREK, utilitzant conceptes de les tècniques finlandesa, americana i de trekking, per a un ús versàtil dels bastons en qualsevol circumstància i per a qualsevol mena d’usuari.

 

Beneficis

  • Un esport integral: Es tracta d’un exercici aeròbic molt complet que treballa la resistència, força, flexibilitat, coordinació i equilibri. Amb tot aquest exercici, preveus els riscos vasculars.

 

  • Augmenta la sensació de benestar:  La presa de contacte amb la natura, l’aire fresc i els raigs solars ajuden a sentir-se bé, alliberar endorfines i relaxar-se.

 

  • Ajuda a baixar de pes: Amb la marxa nòrdica, es gasta més del 20% d’energia que caminant i si es fa correctament, seguint els consells dels guies, s’acaba movent el 90% de el sistema muscular. Si es combina amb una dieta saludable i adequada, aquesta exercitació dels músculs contribueix a incrementar les calories que es cremen.

 

  • Combat problemes posturals: El moviment amb els pals ‘obliga’ a col·locar el cos, especialment les espatlles i l’esquena, en un angle correcte.

 

  • Reforça els ossos sense danyar les articulacions: La vibració del bastó després de cada impuls enforteix l’os sense perjudicar les articulacions.

 

  • Contribueix a millorar la pràctica d’altres esports: Al tractar-se d’un esport integral que reforça altres parts del cos, també aporta millores que es necessiten en altres disciplines: més equilibri, resistència, força o coordinació.

 

Si vols demanar més informació sobre les activitats de Marxa Nòrdica i altres activitats culturals fes clic aquí.


 

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar