Return Share
Exercicis complementaris per millorar a la Marxa Nòrdica
Exercicis complementaris per millorar a la Marxa Nòrdica
Compartir Post
Cultura Popular Natura

Com ja hem comentat en diverses vegades a la nostra pàgina web com a les sortides i viatges, la Marxa Nòrdica és una activitat física, i com a tal, requereix una condició mínima per poder realitzar-la, encara que sigui amb rutes de poca distància i exigència. Per aquest motiu, aquí a baix et deixem uns diversos exercicis complementaris que pots dur a terme per millorar i mantenir el teu estat físic i obtenir un rendiment més bo quan duguis a terme la Marxa Nòrdica.

Pujar escales

Un exercici que a principi pot semblar poc útil, però que en realitat té molta eficàcia. Pujar les escales d’un edifici o un altre espai a l’aire lliure millora el nostre càrdio i reforça els músculs de les nostres cames. Aquesta és la manera més artificial de simular la pujada d’un pendent a una ruta de Marxa Nòrdica. Està clar que pujar només 10 esglaons no ens donarà uns resultats òptims, però realitzant pujades de més esglaons, depenent de l’estat físic de cadascú, pot començar a tindre resultats. Compte! No recomanem baixar escales, aquesta és una activitat física que pot arribar a ser perjudicial per a les nostres cames, genolls i altres punts. Pots veure les nostres pròximes activitats de Marxa Nòrdica, fent clic aquí.

 

Seure i aixecar-se d’una cadira

Aquest és un altre exercici molt útil per a les nostres cames, encara que en aquest no s’exercita el càrdio, només es reforça la musculatura de les cames. Es pot realitzar a casa, amb una cadira o bé a l’aire lliure en un banc del carrer. Hi ha dues maneres de fer aquesta activitat, fent força només amb les cames, o també amb ajuda dels bastons de Marxa Nòrdica, fent força també
amb els braços.

 

Fer exercicis amb peses d’un quilo

A l’hora de reforçar els braços no hi ha res millor i ràpid com agafar unes peses. Això sí, de molt poc pes, d’un o com a màxim dos quilos. Amb aquestes peses, podem fer diversos exercicis, alguns específics per reforçar només el múscul del bíceps, algun altre pel múscul de l’avantbraç, les espatlles o tríceps. Tindre els braços reforçats és molt important per poder realitzar bé la Marxa Nòrdica, no t’oblidis d’exercir-los com a mínim una vegada per setmana.

 

Natació

Sempre és bo realitzar més d’un esport i en el cas de la Marxa Nòrdica, un dels exercicis més útils i beneficiós és la natació. Aquest activitat física té una similitud amb la Marxa Nòrdica i és que arribes a exercitar gairebé tot el cos. A més, milloraràs considerablement el teu càrdio. Pots fer natació a les piscines de gimnasos i poliesportius, o pels més aventurers, ho pots dur ha terme a la platja, rius i llacs.

Exercicis de coordinació

A més de tindre cura del nostre estat físic, per poder realitzar millor la nostra Marxa Nòrdica, és molt important reforçar sempre que és la nostra coordinació, que com ja se sap, és estrictament necessari per poder dur a terme una bona tècnica. Hi ha diversos exercicis relacionats amb aquest aspecte, com els següents que et deixem a baix:

  • Elevació dels talons 
  • (Amb un/a company/a) Llençar-nos els bastons de Marxa Nòrdica i agafar-los a l’aire.
  • Elevació del peu sobre una superfície irregular.

 

Si vols conèixer tots els beneficis de la Marxa Nòrdica, fes clic aquí.

 

Text per Ricardo Abadías, Guia de Marxa Nòrdica del Centre Europeu.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar