Return Share
Com escollir els bastons de Marxa Nòrdica
Com escollir els bastons de Marxa Nòrdica
Compartir Post
Natura

A l’hora de començar a practicar la Marxa Nòrdica, tots tenim el mateix dubte: quins bastons són els adequats per a mi? En aquest article, t’ajudem a respondre aquesta pregunta, donant-te tota la informació necessària. En primer lloc, hem de parlar de la diferència entre els bastons de Marxa Nòrdica i els de Trekking o Senderisme.

Els bastons de trekking o senderisme tenen un ús opcional i serveixen per tindre un suport extra durant les rutes a la natura. En el cas dels bastons de Marxa Nòrdica, el seu ús és obligatori per poder dur a terme l’activitat. Encara que tingui certes similituds, responen a necessitats diferents. Al Senderisme, s’utilitzen uns bastons, que estan dissenyats per reduir l’impacte que reben les cames, turmells i peus.

A més, aquests bastons, porten unes empunyadures més grosses que els de la Marxa Nòrdica, una cinta pel canell que no va subjecte a la mà i sovint estan fets d’alumini, que aporta més resistència al bastó.

En els pals de Marxa Nòrdica, el disseny vol aconseguir un millor impuls a l’hora de caminar. La principal característica és la part coneguda com la dragonera que hi ha a l’empunyadura, una mena de guant, que va subjecte a les nostres mans i també als bastons. Per altra banda, l’empunyadura és menys grossa i amb un tacte més llis i l’estructura del pal és més lleugera en comparació amb els de senderisme.

Has de tenir en compte, que és molt important que la dragonera es pugui treure i tornar a posar a l’empunyadura del bastó i que vagi ben subjecte a la nostra mà. L’empunyadura ha de ser llisa i apte perquè les nostres mans tinguin una bona adherència i no rellisquin. Finalment, recorda comprar els tacs o pads per poder fer marxa nòrdica en terrenys asfaltats. A la imatge que veuràs a continuació, podràs veure bé totes les parts d’un bastó de Marxa Nòrdica.

 

Com he d’escollir els bastons de Marxa Nòrdica?

Aquesta és probablement la decisió més rellevant. Per començar, a l’hora d’escollir el teu bastons de Marxa Nòrdica, has d’assegurar-te que portin les dragoneres esmentades abans. Respecte al tub dels bastons, es poden diferenciar tres tipus: els fixos, sense que es puguin plegar ni reduir; els extensibles, els quals es poden fer més llargs o curs; i per últim, els plegables, que tenen una mida fixa i es poden plegar en diferents parts per poder transportar-los amb més comoditat.

La nostra recomanació és agafar uns bastons extensibles si és la primera vegada que realitzes Marxa Nòrdica, ja que potser encara no coneixes la teva mida idònia i així tens l’opció d’allargar-los o escurçar-los. Els pals els podràs comprar en botigues d’esport com Decathlon o per Internet.

Ara ja saps tot el necessari per escollir els teus bastons i iniciar-te en la Marxa Nòrdica. En cas que vulguis aprendre o millorar la teva tècnica, al Centre Europeu fem diverses activitats, que trobaràs fent clic en aquest enllaç. A més, fem cursos d’iniciació per a tothom que s’hi vulgui iniciar. Pots trucar-nos al 93.430.99.79 o enviar un email a info@centroeuropeo.com.


Vols rebre interessants propostes per al teu temps de lleure? Subscriu-te a la Newsletter Cultural del Centre Europeu

  • Rebràs Atractives Propostes d’Activitats, Excursions i Viatges en els quals podràs participar
  • Estaràs informat/da de l’agenda i et podràs planificar el teu calendari
  • Gaudiràs de vídeos d’art i història
  • Veuràs àlbums de fotos de les nostres sortides

Fes clic aquí per subscriure’t.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar