Return Share
Celebrem el centenari de la Descoberta de la Tomba de Tutankhamon
Celebrem el centenari de la Descoberta de la Tomba de Tutankhamon
Compartir Post
Avisos i Notícies Història

Despr√©s d’anys de recerca intensa a la Vall dels Reis, el 4 de novembre de 1922, va tenir lloc el descobriment de la tomba del jove fara√≥ Tutankhamon, l’esdeveniment m√©s espectacular de l’egiptologia despr√©s de la troballa de la pedra Rosetta que va permetre desxifrar els jerogl√≠fics .

La tomba estava gaireb√© intacta i aix√≤ era el realment sorprenent. Era la primera vegada que es podia contemplar l’aixovar funerari d’un fara√≥ que amb prou feines havia estat saquejat pels lladres a l’antiguitat. Als ulls sorpresos del petit grup de persones que va penetrar a la cripta, encap√ßalat per l’arque√≤leg Howard Carter i el patrocinador de l’excavaci√≥, Lord Carnarvon, van apar√®ixer intactes milers de joies i objectes meravellosos destinats a acompanyar el difunt al m√©s enll√† i que havien estat enterrats amb ell feia m√©s de tres mil anys.

L’extracci√≥ de tot el tresor i la seva catalogaci√≥ es va perllongar durant uns quants anys en qu√® no van faltar pol√®miques i interrupcions, perqu√® la troballa va coincidir amb el creixent nacionalisme egipci i la seva lluita per emancipar-se del protectorat brit√†nic, cosa que va impedir que el tresor sort√≠s del pa√≠s.

“El dia dels dies. El m√©s magn√≠fic que he viscut i que segurament viur√© mai”. Aix√≠ va descriure Howard Carter, quan va contemplar la tomba intacta del Fara√≥ Tutankhamon.

Aquest any passat s’ha complert el centenari d’aquest moment hist√≤ric, i √©s per aix√≤ que hem organitzat una activitat molt especial, combinant una confer√®ncia sobre aquesta gran troballa amb la visita a l’Exposici√≥ temporal Tutankamon. Hist√≤ria d’un Descobriment del Museu Egipci de Barcelona. Amb dues activitats s√≥n fetes per una egipt√≤loga experta que ens aproxima al lluny√† i captivador Egipte.

Vols veure els pròxims els pròxims Cicles Descobrir Barcelona? Fes clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar