Return Share
Celebrem el centenari de la Descoberta de la Tomba de Tutankhamon
Celebrem el centenari de la Descoberta de la Tomba de Tutankhamon
Compartir Post
Avisos i Notícies Història

Després d’anys de recerca intensa a la Vall dels Reis, el 4 de novembre de 1922, va tenir lloc el descobriment de la tomba del jove faraó Tutankhamon, l’esdeveniment més espectacular de l’egiptologia després de la troballa de la pedra Rosetta que va permetre desxifrar els jeroglífics .

La tomba estava gairebé intacta i això era el realment sorprenent. Era la primera vegada que es podia contemplar l’aixovar funerari d’un faraó que amb prou feines havia estat saquejat pels lladres a l’antiguitat. Als ulls sorpresos del petit grup de persones que va penetrar a la cripta, encapçalat per l’arqueòleg Howard Carter i el patrocinador de l’excavació, Lord Carnarvon, van aparèixer intactes milers de joies i objectes meravellosos destinats a acompanyar el difunt al més enllà i que havien estat enterrats amb ell feia més de tres mil anys.

L’extracció de tot el tresor i la seva catalogació es va perllongar durant uns quants anys en què no van faltar polèmiques i interrupcions, perquè la troballa va coincidir amb el creixent nacionalisme egipci i la seva lluita per emancipar-se del protectorat britànic, cosa que va impedir que el tresor sortís del país.

“El dia dels dies. El més magnífic que he viscut i que segurament viuré mai”. Així va descriure Howard Carter, quan va contemplar la tomba intacta del Faraó Tutankhamon.

Aquest any passat s’ha complert el centenari d’aquest moment històric, i és per això que hem organitzat una activitat molt especial, combinant una conferència sobre aquesta gran troballa amb la visita a l’Exposició temporal Tutankamon. Història d’un Descobriment del Museu Egipci de Barcelona. Amb dues activitats són fetes per una egiptòloga experta que ens aproxima al llunyà i captivador Egipte.

Vols veure els pròxims els pròxims Cicles Descobrir Barcelona? Fes clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar