Return Share
Gran èxit dels “Dimarts Històrics” d’aquesta temporada
Gran èxit dels “Dimarts Històrics” d’aquesta temporada
Compartir Post
Avisos i Notícies Barcelona Història

Volem celebrar amb tu el gran èxit que han tingut aquesta temporada els Dimarts Històrics”, unes activitats del Centre Europeu plantejades en el format de Cicle Cultural, per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Al llarg de diferents sortides hem conegut els episodis més importants d’una ciutat amb més de dos mil anys d’història i hem situat aquells personatges més interessants que ens han precedit.

Gràcies al nostre guia i historiador Adrià Mainar, hem recordat el període d’ençà que Barcelona va ser una ciutat romana baix-imperial fins a l’arribada dels visigots, els andalusins i el procés de cristianització que va viure. Més tard, vam aprendre com era en temps dels Comtes de Barcelona i també vam admirar el seu passat gòtic. Actualment, estem descobrint la connexió que té la ciutat amb el Renaixement: l’arribada de les idees humanistes, els vestigis de l’art i l’arquitectura renaixentistes, els reis Trastàmares…

Si has assistit a totes les sortides d’aquest curs (fins ara) hauràs viatjat a través de quinze segles d’història, des del s. III dC fins al s. XVII i recorregut més de 8 km a peu. (Mens sana in corpore sano)

D’aquí poc, et presentarem la següent etapa: la Barcelona de la Il·lustració. Un període també conegut com a Segle de les Llums, on el conflicte entre la foscor i la llum, entre la noblesa i la burgesia, entre l’Església i la Ciència, entre el pessimisme i l’optimisme, entre la por i la llibertat, va ser molt present… Coneixerem com malgrat patir una terrible derrota militar, Barcelona va saber convertir-se també en una ciutat il·lustrada comparable a altres grans capitals del món.

 

Per veure totes les activitats d’Història fes clic en aquest enllaç. Al Setembre, seguirem amb més!

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar