Return Share
5 Places de GrĂ cia
5 Places de GrĂ cia
Compartir Post
Barcelona Cultura Popular

Ruta Recomanada d’avui

Itinerari: Baixa al metro Fontana L3 i camina pel carrer d’AstĂşries fins a la plaça del Diamant, segueix per AstĂşries fins a la plaça de la Virreina, recula lleugerament i baixa pel carrer Verdi fins a la plaça de la RevoluciĂł, gira pel Carrer Ramon i Cajal fins a la plaça del Sol i finalment baixa pel carrer dels Xiquets de Valls fins a la plaça de la Vila.


 

5 Places de GrĂ cia
5 Places de GrĂ cia
5 Places de GrĂ cia

A la Plaça del Diamant hi pots trobar l’estàtua a la Colometa, protagonista de la famosa novel·la “La Plaça del Diamant” i un refugi de la Guerra Civil al qual s’hi fan visites. També, trobaràs una terrassa on hi podràs prendre o menjar-hi quelcom. 

5 Places de GrĂ cia

Segueix pel carrer d’Astúries on hi podràs veure l’Orfeó Gracienc, una de les entitats culturals més importants del barri i arribaràs a la Plaça de la Virreina on hi podràs veure la imponent església de St. Joan, de finals del segle XIX, construïda per l’arquitecte Joan Berenguer en part on hi havia l’antic Palau de la Virreina (que dóna nom a la plaça) on hi ha una capella modernista (alguns l’atribueixen a Gaudí) que rarament es pot visitar. És una plaça amb molt d’encant i terrasses. 

5 Places de GrĂ cia
5 Places de GrĂ cia

Si baixes pel carrer de Verdi, un dels carrers amb més activitat cultural i de lleure del barri, a la Plaça de la Revolució hi pots trobar una de les millors geladeries del barri o el bar típic “El Canigó” amb molta solera, a més de trobar-se molt a la vora del Teatreneu. Segueix pel carrer de Ramon i Cajal fins a la Plaça del Sol i hi podràs veure l’ambient més exuberant de joves xerrant, bevent i tota l’animació nocturna. 

5 Places de GrĂ cia
5 Places de GrĂ cia

Finalment baixa pel carrer dels xiquets de valls fins a la Plaça de la Vila (antiga plaça de Rius i Taulet), on hi pots veure l’excel·lent campanar civil de 1870 construït per Antoni Rovira i Trias, autor del pla alternatiu al Pla Cerdà, i l’edifici del districte (antic ajuntament de la vila) de l’arquitecte Berenguer amb una font on hi ha una placa que ens recorda la “Revolta de les Quintes”, insurrecció històrica que es representa cada any a la mateixa plaça.

 

Text per Ricard PĂ©rez, Guia del Centre Europeu de Barcelona.


Vols rebre interessants propostes per al teu temps de lleure?

Subscriu-te a la Newsletter Cultural del Centre Europeu

  • RebrĂ s Atractives Propostes d’Activitats, Excursions i Viatges en els quals podrĂ s participar
  • EstarĂ s informat/da de l’agenda i et podrĂ s planificar el teu calendari
  • GaudirĂ s de vĂ­deos d’art i història
  • VeurĂ s àlbums de fotos de les nostres sortides

Fes clic aquí per subscriure’t.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'AtenciĂł al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar