Return Share
Arribant a l’Estany de Sant Maurici
Arribant a l’Estany de Sant Maurici
Compartir Post
Natura

Estany de Sant Maurici, al Parc Nacional d’Aïguestortes

Si arribem al parc per l’est, prenent la N-260 fins a Sort, on agafarem la C-13 fins el desviament d’Espot, trobarem una de les entrades a la zona protegida. A partir d’aquí és obligat deixar el cotxe segons indiquen els vigilants del parc.

En aquest punt existeix un servei de taxis que ens portarà directament fins al llac. Per aquells amb ganes de suar la samarreta, des de l’aparcament podem anar caminant fins a l’estany de Sant Maurici, recorrent la vall del riu Escrita i permanentment vigilats pels majestuosos Encantats (2747 m). El camí és tècnicament senzill però suposa una hora i mitja de pujada. Poc abans d’arribar, a la dreta del camí, podem fer un cop d’ull a l’ermita de Sant Maurici i carregar d’aigua a la font. A més a més a la vora de l’estany trobarem el refugi d’Ernest Mallafré on hi podrem menjar o dormir si n’hem fet la reserva.

Refugi d’Amitges

Estany Tort de Peguera i Refugi Josep Maria Blanc. Aquesta zona és força concorreguda, sobretot quan fa bon temps però si volem aïllar-nos més, podem continuar la caminada fins al refugi d’Amitges (2380 m), a una hora i mitja més de l’estany. Al llarg d’aquest segon tram de caminada podrem acostar-nos al mirador de Sant Maurici, a 5 minuts del camí principal, podrem veure fins a set llacs i poc abans d’arribar al refugi, a la dreta del camí, ens trobarem amb el Pi d’Amitges, arbre emblemàtic de la zona. A Amitges hi podrem recarregar forces amb un bon àpat i fins i tot quedar-nos-hi a dormir si hem fet la reserva prèviament.

Aquesta caminada es pot fer fins el prat de Pierro, esplanada al costat de l’estany, amb servei públic de 4×4 o amb cotxes adaptats per minusvàlids, reservant-los a la casa del parc d’Espot. A més, aquesta zona està adaptada per persones amb mobilitat reduïda amb més de 450 metres de passarel·la que permeten als minusvàlids acostar-se fins ben a la vorera de l’estany.

Finalment per aquells més atrevits i més acostumats a les llargues caminades, els Pics d’Amitges (2824 m), de Subenuix (2949 m) i els Encantats (2747 m) es poden pujar amb un dia des de l’estany de Sant Maurici, els dos primers són de dificultat mitja i el tercer requereix de coneixements d’escalada. Es recomana informació més exhaustiva si es pretenen fer aquestes ascensions.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar